Επιστολή στον Πρόεδρο του Π.Σ., στην Αποκεντρωμένη και το Υπουργείο

ΑΝΘΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ     Κέρκυρα 08/03/2017

Επικεφαλής Παράταξης

ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού

Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

 

  Κύριε Πρόεδρε :

Χθες μετά από την επιστολή μου να συγκαλέσετε έκτακτο περιφερειακό  Συμβούλιο καθότι παραβήκατε τα καθήκοντά σας σε ότι αφορά τις αρχαιρεσίες της δεύτερης περιόδου της Περιφερειακής αρχής αποστείλατε με 4ωρη καθυστέρηση, πρόσκληση για συμβούλιο με θέματα εκλογής προεδρείου και οικονομικής επιτροπής.

    Θέλω να σας επισημάνω ότι η διαδικασία  είναι προδήλως παράνομη καθότι καταστρατηγήσατε τα ίδια τα άρθρα του νόμου που επικαλείστε για την σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου ως προς τις καταληκτικές ημερομηνίες που προέβλεπαν. Πέραν αυτού η πρόσκληση δεν έχει ακόμη αναρτηθεί στη διαύγεια και πως άλλωστε να το κάνετε αυτό καθότι ρητώς το άρθρο 165 παράγραφος 4 του 3852/2010 προβλέπει ότι:

Αν δεν επιτευχθεί εκλογή, για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίσθηκε απαρτία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή και εφαρμόζονται, αναλόγως, οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

   Όπως αντιλαμβανόσαστε ο νομοθέτης μιλάει για ΕΠΑΝΑΛΥΨΗ συνεδρίασης και ΟΧΙ για συνεδρίαση που αναίτια παρανόμως και κατά παράβαση καθήκοντος δεν πραγματοποιήσατε, ούτε αποστείλατε πρόσκληση, ούτε είχατε κατά νου να πραγματοποιήσετε, αφού προγραμματίζατε συμβούλια μέχρι τις 19 Μάρτη, δίχως καν να προγραμματίσετε  να εκλέξετε προεδρείο και οικονομική επιτροπή.

   Άμεσα θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να φροντίσετε να νομιμοποιήσετε τις διαδικασίες που δεν πραγματοποιήσατε κατ΄εξαίρεση μοναδική από την υπόλοιπες 12 Περιφέρειες της χώρας, πριν σπεύσετε να αποστείλετε πρόσκληση που νομικά είναι ΑΙΟΛΗ.

Θα παρακαλούσα να αφήσετε τα τηλεοπτικά ευφυολογήματα του τύπου ( Να συγκαλέσουμε τον Ο.Η.Ε.) και να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

      Χρήστος Κ. Άνθης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις