Μήνυμα των ΑΝ.ΕΛ. Κέρκυρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η οφειλόμενη απόδοση τιμής στη Γυναίκα, που μοχθεί καθημερινά διεκδικώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μάχεται απέναντι σε πολλές αντιξοότητες.

Η σημερινή επέτειος μας επιτρέπει να αναλογιστούμε τους αγώνες που έδωσαν οι γυναίκες στην ιστορική διαδρομή για την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, για την κατοχύρωση της ισότητας και την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος τους, για την αξιοπρέπειά τους.

Είναι η ημέρα που οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι γυναίκες σήμερα, ιδίως στις δυτικές κοινωνίες, δεν ήταν πάντα αυτονόητα, αλλά κατακτήθηκαν με κοινωνικούς αγώνες και πολλές θυσίες, κόντρα σε στερεότυπα και ιστορικές προκαταλήψεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν κοινωνίες που ακόμη και σήμερα υποτιμούν ή απαξιώνουν τον κοινωνικό ρόλο των γυναικών

Είναι η μέρα που μας υπενθυμίζει την ανάγκη για ουσιαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων της σύγχρονης γυναίκας,η οποία καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους ως μητέρα,κόρη,σύζυγος,εργαζόμενη και αγωνίστρια στο στίβο της ζωής και της δύσκολης καθημερινότητας.

Δικαιούνται αυτή την ημέρα οι γυναίκες να γιορτάζουν το σημαντικό ρόλο που επιτελούν και τη συμβολή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή των σύγχρονων Δημοκρατιών.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις