Με επιτυχία η πολιτιστική συνάντηση Ιονίων Νήσων στην Λευκάδα-Η Κεφαλονιά έδωσε δυναμικό παρών!

Με επιτυχία διεξήχθη η πολιτιστική συνάντηση των Ιονιων νήσων στην Λευκάδα. Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Ionion Blue,άρχισαν το Σάββατο 4 Μαρτίου και τελείωσαν την Κυριακή το μεσημέρι .
Η Διημερίδα έγινε στα πλαίσια της προώθησης και ανάδειξης του Επτανησιακου πολιτισμού και της Επτανησιακής πολιτιστικής ταυτότητας .
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής :
Α) Η ανάδειξη της Επτανησιακής ταυτότητας και οι προτάσεις για την ενίσχυση της και Β) Σύγχρονες μορφές δημιουργίας και η δυνατότητα θέσπισης Πανιονικων δράσεων για κάθε μια από αυτές και σε συνδυασμό μεταξύ τους.
Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Ιονιων Νήσων κ. Γαλιατσατος Θεόδωρος , ο πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού κ. Νιοτόπουλος Ελευθέριος και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μοσχάτ Μαρινα .
Για τις περιφερειακές ενότητες Κεφαλονιάς και Ιθάκης μίλησαν :
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δρακουλόγκωνας Παναγης, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Γαλιατσάτος Σπυρίδων, ο κ. Ιωσηφ Λουκερης από τη Φιλαρμονική σχολή Πάλλης, ο κ. Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος σκηνοθέτης -ηθοποιός, ο κ. Πεφάνης Σπυρίδων, από τον πολιτιστικό σύλλογο “Μπάλλος “, ο κ. Ζαβιτσάνος Δημήτρης από τον σύλλογο φιλολόγων Κεφαλονιάς , ο κ. Ρωσσέτος Λούζης από την Χορωδια Αργοστολίου, ο κ. Τσιντίλης Σπύρος , έπαρχος Ιθάκης , η κ. Καγκελαρη Ελισαβετ , η κ. Στανίτσα Αικατερίνη , η κ. Βάλσαμου Αρτεμις από τον πολιτιστικό σύλλογο Σαμης ο ” Αιγιαλός ” , η κ. Φωκα Αικατερίνη από τον σύλλογο Δρομεων Κεφαλονιάς , ο κ. Μέγα δούκας Κωνσταντίνος από τον πολιτιστικό σύλλογο Προνησος , και η κ. Κατσαμπού Ελενη από τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών Σκάλας η ” Πενέλοπη “.
Στις εργασίες παραβρέθηκαν , από τον εξωραϊστικό επιμορφωτικό σύλλογο Διλινατων οι κ. Κατσουρης Διονύσιος και Σπυρος Κατσουρης, από τον ΑΟ Φωκάτων ο πρόεδρος κ. Νίκος Φωκάς, από τον πολιτιστικό σύλλογο Ριφόρτσο ο κ. Κατσουρης Διονύσιος , από τον πολιτιστικό σύλλογο Ζερβατων η κ. Βασιλική Βαβάση.
ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό Κατερίνα ΦωκάΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις