Προχωράει το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης στο Αργοστόλι

Ένα νέο, μεγάλο έργο υποδομής που αφορά στο δίκτυο ύδρευσης Αργοστολίου παίρνει το δρόμο της υλοποίησης μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ. Πρόκειται για το έργο του ποσοτικού και ποιοτικού ελέγχου του δικτύου ύδρευσης Αργοστολίου, προυπολογισμού 1.239.901 ευρώ περίπου το οποίο είναι ώριμο τεχνικά και έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες ένταξης σε ευρωπαικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Την εισήγηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο έκανε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή ενώ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ν. Ανουσάκης απαντώντας στον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Παρίση που ρώτησε γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη δράση και όχι κάποια άλλη απάντησε ότι το δίκτυο ύδρευσης του Αργοστολίου πληροί τις προυποθέσεις ως το πλέον σύγχρονο και μοντέρνο.

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Δ. Λυκούδης υπογράμμισε ότι το έργο αυτό εντάσσεται στο σχέδιο του Δήμου για την δημιουργία του “νέου Αργοστολίου” και εξήγησε ότι το έργο αφορά ιντερνετική σύνδεση της ΔΕΥΑΚ με νέους, ακριβείς,  εκσυγχρονισμένους υδρομετρητές με στόχο να διαπιστώνεται η κατανάλωση χωρίς να πηγαίνουν οι υπάλληλοι στα ρολόγια και ταυτόχρονα θα εξαφανιστούν οι διαρροές και θα υπάρχει ισομερής κατανομή του χλωρίου σε όλο το δίκτυο. Είναι ένα έργο αναπτυξιακό που εντάσσεται στον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης.

Ο Δ/ντής της ΔΕΥΑΚ Μ. Γασπαρινάτος περιέγραψε το έργο λέγοντας ότι διορθώνει τις ατέλειες του δικτύου με την βοήθεια τοπικών σταθμών ελέγχου πίεσης σε Αργοστόλι και Λάσση που θα επικοινωνούν με ένα μοντέρνο σύστημα με το κεντρικό σημείου ελέγχου που θα βρίσκεται στη ΔΕΥΑΚ. Σε 8 σημεία σε Αργοστόλι και Λάσση θα τοποθετηθούν 8 πίλαρ που θα ελέγχουν τους ενδιάμεσους σταθμούς επικοινωνίας. Θα προμηθευτούν 500 νέα παλμικά υδρόμετρα που θα τοποθετηθούν πιλοτικά και θα ελέγχουν συνεχώς την κατανάλωση. Όπου υπάρχει διαρροή, βλάβη ή κλοπή θα ενεργοποιείται ένας συναγερμός και έτσι αυτή θα γίνεται άμεσα αντιληπτή. Τι θα πετύχουμε με αυτό το νέο σύστημα: Την ζωνοποίηση (10 ζώνες) του δικτύου, την ομοιόμορφη χλωρίωση και την εξομάλυνση των πιέσεων.

Η προγραμματική σύμβαση ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις