Δεν ξανάγινε: Απίθανη καρναβαλική παρέλαση στο Αργοστόλι

Είναι γεγονός ότι επί των ημερών του Δήμου Κεφαλονιάς έχει ανανεωθεί και τονωθεί το έθιμο των Αποκριών με μεγάλη συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους, πολιτιστικούς συλλόγους, Σωματεία, Σχολεία, σχολές χορού κ.ά. και πραγματικά φέτος η μεγάλη βραδινή παρέλαση που ξεκίνησε από την Σισιώτισσα συνέχισε στον παραλιακό δρόμο, πέρασε από το Λιθόστρωτο ξεσηκώνοντας τον κόσμο και καταλήγοντας στην πλατεία Καμπάνας δεν είχε προηγούμενο τόσο από συμμετοχή όσο από θέαμα αλλά και παλμό.

Δυναμικό παρών έδωσe στην εκπληκτική εκδήλωση ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης συνοδευόμενος από την φετινή βασίλισσα του Καρναβαλιού δίνοντας τις δικές του ευχές για το τριήμερο της Αποκριάς.

Τον ρυθμό στην βραδινή παρέλαση έδωσε η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» με μαέστρο τον Βασίλη Περλικίδη, με ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ να …πειράζουν μικρούς και μεγάλους,  ενώ το κομφετί και οι σερπαντίνες έπεφταν βροχή δίνοντας ένα εύθυμο και χρωματιστό τόνο στην βραδιά.
Στην πλατεία Καμπάνας οι Σχολές Χορού της Όλγα Γαλιατσάτου, “Art & Style Dance studio”, της Ελισάβετ Λιβιεράτου, της Ιουλίας Γιαννάκη “AJ Dance”, τα Τμήματα Κλασικού Χορού της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, ο Σύλλοφος Ρωσόφωνων της Κεφαλονιάς καθώς και τα “Zumba Kids” της Βαρβάρας Γνεσούλη, οι ομάδες που συμμετείχαν στον Κρυμμένο Θησαυρό, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου για πάνω από μία ώρα, με παιδικά και εφηβικά τμήματα να παρουσιάζουν μοντέρνους χορούς εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα όλων. Την δική του ξεχωριστή και ιδιαίτερη συμμετοχή όπως κάθε χρονιά έδωσε και το Λύκειο Ελληνίδων με πάνω από 150 χορευτές.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο Κεφαλονιάς, στην ΚΕΔΗΚΕ, αλλά και σε όλους τους φορείς, οι οποίοι ξαναέδωσαν ζωντάνια στο Κεφαλονίτικο Καρναβάλι αντάξιο της παράδοσή μας. Η εκδήλωση έκλεισε με τα απαραίτητα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό.

 ρεπορτάζ Αθανασία Μαρκάτου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις