Η Κεφαλονιά αποτελεί το πρώτο “Ευρωπαϊκό νησί Πολιτισμού”

Με αφετηρία την Κεφαλονιά ξεκινάει ένας νέος ευρωπαικός θεσμός  που λέγεται ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ανάλογος του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας) και θα έχει μορφή Ολυμπιακών Αγώνων. Δηλαδή διαχρονικά η δάδα του πολιτισμού θα ξεκινάει από την Κεφαλονιά καθώς θα είναι το πρώτο νησί από όπου θα ξεκινήσει ο νέος θεσμός.

Το παραπάνω τόνισε, μιλώντας στο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκάτος που ευχαρίστησε για την στήριξή τους στο ευρωκοινοβούλιο τόσο την βουλευτή Α. Θεοπεφτάτου καθώς και τα κόμματα (ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) τονίζοντας ότι το όλο εγχείρημα αποτελεί μία πολύχρονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που εξελίσσεται σε εθνική υπόθεση. Αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούνιο στη Μάλτα.

Καταφέραμε η πρότασή μας να αγκαλιαστεί από όλους διότι επιζητήσαμε την συνεργασία επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού. Όλο αυτό το εγχείρημα θα έχει πολλαπλά οφέλη για το νησί μας υπογράμμισε.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις