Πολύ πιθανή από φέτος η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων Νησιών

Μία πολύ σημαντική είδηση “έβγαλε” η πρόσφατη μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους των νησιών μας ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Δρακουλόγκωνας και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης στο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι είναι σφόδρα πιθανή από φέτος και κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου η κάθετη ακτοπλοική σύνδεση μεταξύ των νησιών του Ιονίου με καθημερινό δρομολόγιο από Κέρκυρα-Ζάκυνθο διαμέσου της Κεφαλονιάς κάτι που θα σημάνει περαιτέρω τουριστικά οφέλη για τα νησιά μας. Μάλιστα υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από ακτοπλοική εταιρεία ενώ στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν εξελίξεις.

Επίσης στη σύσκεψη ο Υπουργός Μεταφορών Χ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε για την γρήγορη αδειοδότηση των υδατοδρομίων που σήμερα φτάνει τα 2(!!!) χρόνια και έτσι η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των μελετών και στην κατασκευή των υδατοδρομίων σε όλη την Περιφέρεια τα οποία στη συνέχεια θα παραδοθούν στους Δήμους ή στα Λιμενικά Ταμεία.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις