Το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου έφτιαξε υπέροχες παραδοσιακές κόκκινες Μάντολες

Της Αθανασία Μαρκάτου

Μία υπέροχη και δημιουργική ημέρα πέρασαν σήμερα το πρωϊ οι μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου και συγκεκριμένα το τμήμα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής το οποίο εφαρμόζεται στα πλαίσια ενός Ευρπωαϊκού Προγράμματος, κατά την επίσκεψή τους στο εργαστήριο του Παραδοσιακού Γλυκοπωλείου “Η ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ” που βρίσκεται στο Λιθόστρωτο συνοδευόμενα από τις καθηγήτριες, Ελένη Γεωργοπούλου και Ευτυχία Βαρτελάτου.

Εκεί με την καθοδήγηση και την βοήθεια του Διονύση και του Αντώνη Καππάτου, οι μαθητές διασκέδασαν ενώ συγχρόνως έμαθαν για την ιστορία της παραδοσιακής “Μάντολας”, την παρασκευή της οποίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά προσθέτοντας και αναμειγνύοντας τα απαραίτητα υλικά, ζάχαρη, αμύγδαλα κ.ά.

Είναι πολύ σημαντικό η νέα γενιά να ενημερώνεται και να μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση για τις παραδόσεις της Κεφαλονιάς καθώς αποτελούν σημαντικό κομμάτι του Πολιτισμού μας. Ένα σπουδαίο μέρος της παράδοσης αποτελούν η γαστρονομία και η ζαχαροπλαστική, τα γλυκά και τα εδέσματα δηλαδή που ετοίμαζαν με σεβασμό και μεράκι οι προγονοί μας και περνούν από γενιά σε γενιά.

Στο τέλος της δράσης όλα τα παιδιά αλλά και οι καθηγήτριες κεράστηκαν με τις λαχταριστές μάντολες που αν και ζεστές, έγιναν αμέσως ανάρπαστες.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις