Έκλεψαν 11 υπολογιστές από το ΓΕΛ Ληξουρίου!

Κατά την περίοδο των εορτών οπότε το Σχολείο μας ήταν κλειστό, έλαβε χώρα ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν: εκλάπη ολόκληρος ο εξοπλισμός του εργαστηρίου των ηλεκτρονικών υπολογιστών και πιο συγκεκριμένα ένδεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με όλα τα παρελκόμενα εξαρτήματα.

Η συγκεκριμένη πράξη έγινε εις βάρος ενός Σχολείου το οποίο έχει πληγεί ολοσχερώς από τους πρόσφατους σεισμούς, που έχει μετεγκατασταθεί σε χώρο ανοίκειο και δυσχερή και που μόλις αρχίζει να συνέρχεται με πολύ βραδύ ρυθμό μετά το πλήγμα. Η προαναφερθείσα σοβαρότατη κλοπή τόσο σημαντικού και ακριβού υλικού στερεί τη δυνατότητα τόσο της διεξαγωγής μαθημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (μάλιστα ορισμένα από αυτά είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενα) όσο και ποικίλων άλλων σχολικών δραστηριοτήτων (π.χ. ερευνητικές εργασίες) που είναι ουσιώδη στοιχεία του Διεπιστημονικού Αναλυτικού Προγράμματος.

Με αυτά τα δεδομένα το συμβάν αυτής της κλοπής αποκτά χαρακτηριστικά ιεροσυλίας, την οποία αποστρέφεται κάθε πολιτισμένη κοινότητα. Ιδιαιτέρως μάλιστα η τοπική κοινότητα του Ληξουρίου και της Παλικής αποδοκιμάζει απολύτως μία τέτοια ενέργεια, καθώς γνωρίζουμε όλοι την προσήλωσή της στα μορφωτικά ιδεώδη, την καλλιέργεια και την πολιτιστική ανάπτυξη, ιδανικά εντελώς συνδεδεμένα με την ιστορία του Σχολείου μας επί πολλά έτη.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Σχολική κοινότητά μας δεν επιτρέπεται να σιωπά αλλά απευθύνει την πιο επείγουσα έκκληση σε κάθε φορέα και πολίτη της περιοχής μας να αντιδράσει με κάθε τρόπο σε μία τέτοια ενέργεια, η οποία αποτελεί εξ ορισμού παράδειγμα προς αποφυγή, προοιωνιζόμενο μόνο τα κακά. Ζητά επίσης από τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν κατά προτεραιότητα με την υπόθεση αυτή. Τέλος καλούμε όλα τα μέλη της κοινότητάς μας να απομονώσουν και να καταδικάσουν ένα τέτοιο περιστατικό που όχι μόνο παραβιάζει νομικές πρόνοιες αλλά και επί της ουσίας υπονομεύει τη μορφωτική προσπάθεια των ίδιων των παιδιών μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ-ΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις