Ελληνικός Τουρισμός 2017: +3,6 εκατ. αεροπορικές θέσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια

3,6 εκατ. περισσότερες θέσεις σε σχέση με πέρυσι έχουν προγραμματίσει για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας οι αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει ποσοστό αύξησης κατά 19% έναντι του 2016 και θέτει τη βάση για μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τις αφίξεις την εφετινή χρονιά.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τον αρχικό προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών που υπόκειται σε αναθεώρηση έως τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και θα εκδοθεί το τελικό πρόγραμμα για τη θερινή περίοδο του 2017 και  δεν περιλαμβάνουν το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με αυτόν τον προγραμματισμό, από τη Γερμανία υπάρχουν 1,4 εκατ. νέες θέσεις, από τη Μ.Βρετανία 439 χιλ. επιπλέον θέσεις, από την Αυστρία 403 χιλ., την  Ελβετία 127 χιλ., τη Γαλλία 412 χιλ. θέσεις, τη Δανία 155 χιλ., την Τσεχία 145 χιλ. θέσεις, +11% από Ρωσία, ενώ μείωση κατά 3% υπάρχει από Ιταλία και 8% από Νορβηγία.

Ως προς τους προορισμούς, υπάρχει άνοδος 55% στη ζήτηση για Μύκονο (+263 χιλ. θέσεις φτάνοντας τις 743 χιλ. στο σύνολο), 36% στη Σαντορίνη και στη Ζάκυνθο 32%. Η Κως είναι περίπου στα ίδια επίπεδα (+2%) με τον αντίστοιχο προγραμματισμό πέρσι, ενώ μεγάλη πτώση παρουσιάζει η Μυτιλήνη (-37%).

tornosnews.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις