Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κεχριώνα Ληξουρίου

1-1-2017

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί η εκκλησία της Ιεράς Μονής Κεχριώνα Ληξουρίου και  τα εκκλησιαστικά λειτουργικά καθήκοντα γίνονται στο κελί, διαμορφωμένο στο τύπο του μικρού ναού. Η οικογένεια Παύλου Ζακυνθινού έχει κάνει τις ανάλογες προσπάθειες για να φτιαχτεί ο ιστορικός ναός αφού πλήγηκε σε μεγάλο βαθμό από τους σεισμούς του 2014. Παρόλα ταύτα δεν απολείπουν οι λειτουργίες και οι επισκέψεις των πιστών  στην Ιερά Μονή, της  Παναγίας της Κεχριωνιώτισσας, που είναι  προστάτιδα του Ληξουρίου και της  ευρύτερης περιοχής.

Την Πρωτοχρονιά πραγματοποιήθηκε  Θεία Λειτουργία και αγιασμός  με κατάνυξη και πολύ ιερότητα. Ευχόμαστε σύντομα να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά και τεχνικά  προβλήματα και να ξαναλειτουργήσει η ιστορική Μονή στο ναό της.

 Περνώντας από το εικονοστάσι της που είναι επί της δημοσίας οδού, οι παλιοί  καραγωγείς (καροτσιαρέοι)  και λογγοφόροι  του Ληξουρίου, έχοντας  προορισμό την Πύλαρο, την Έρισσο, τη Θηνιά έκαναν τον σταυρό τους και  δεν ξεχνούσαν να πουν μέσα στις πολλές αριέττες που τραγουδούσαν κι αυτή:

«Παναγία Κεχριωνιώτισσα με το καμπαναριό σου

φύλαε το Ληξούρι μας που είναι παιδί δικό σου»
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις