Άρχισε η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο Δήμο Κεφαλλονιάς

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι, ο Δήμος Κεφαλλονιάς, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών, άρχισε την απομάκρυνση των οχημάτων που χαρακτηρίσθηκαν ως Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) και είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους σε κοινόχρηστους χώρους.

Ήδη μετά τις προειδοποιήσεις μας, έχουν απομακρυνθεί από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους, άνω των 80 οχημάτων.

Σε οχήματα που δεν απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, εφαρμόσθηκε η διαδικασία απομάκρυνσης από την Δ/ση Καθαριότητος.

Τα οχήματα αυτά αποτελούν πλέον απορρίμματα και μεταφέρονται σε πιστοποιημένο διαλυτήριο στην περιοχή ΒΙΠΕ-Πατρών για καταστροφή και ανακύκλωση, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Πρόσφατα απομακρύνθηκαν τα πρώτα 16 οχήματα Ι.Χ και 5 μοτοσυκλέτες, τα οποία κατελάμβαναν χώρους στάθμευσης αλλά και πολλά εξ αυτών ήταν εστία μόλυνσης, παρουσιάζοντας μία άσχημη εικόνα για τον Δήμο μας.

Η αισθητική, κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων μας, αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα.

Ο Αντιδήμαρχος

Σπυρίδωνας Ματιάτος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις