Και επίσημα πλέον έγινε η παραχώρηση της Βίλας Αντύπα στον ΥΠΕΡΙΩΝ

Και επίσημα πλέον παραχωρήθηκε η Βίλα Αντύπα στην Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία “ΥΠΕΡΙΩΝ” με την τυπική υπογραφή της συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ανάμεσα στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση και στην Πρόεδρο της Ένωσης, Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου.

Στην συμφωνία επίσης προβλέπεται και η παραχώρηση έκτασης οκτώ στρεμμάτων στο Σωματείο για την δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης για τα Ατομα με Αναπηρία.

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παλικής, Αλέξανδρος Μοσχονάς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Γιώργος Κατσιβέλης, η Γενική Γραμματέας, Κυριακή Νικολαϊδου και η εθελόντρια του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης του «Υπερίωνα».Άννα Συνοδινού-Καμήλου.

Η κα Μαροπούλου θέλοντας να κλείσει …γλυκά την συμφωνία πρόσφερε στους παρεβρισκόμενους υπέροχες λαχταριστές φιορεντίνες που έφερε μαζί της από το Ληξούρι, αλλά και μυρωδάτες γαρδένιες που πρόσφερε στον Δήμαρχο.

Ο κ. Παρίσης μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε υπερήφανος για την σημερινή ημέρα που βάλανε υπογραφή στο πιο ευλογημένο και άξιο χαρτί καθώς είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για αυτά τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος δεν μπορούσε βέβαια να μην σχολιάσει και τον “μαύρο τύπο” όπως τον χαρακτήρισε, ο οποίος τον “θάβει” συνεχώς αλλά όπως απάντησε “όσο με θάβουν τόσο καλύτερο πηγαίνουν τα πράγματα”. Από την πλευρά της η κα Μαροπούλου εμφανίσθηκε σαφώς συγκινημένη και χαρούμενη για την ολοκλήρωση αυτής της πολύ σημαντικής συμφωνίας, ενώ όπως τόνισε: “Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης που θα δημιουργηθεί δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα στην Ευρώπη”. Συνέχεια η κα Μαροπούλου μίλησε για την πολύτιμη συμβολή χορηγών με μορφή δωρεάς όπως αυτή που πρόσφεραν τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς για την τοποθέτηση των κουφωμάτων. Αναφερόμενη στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, η κα Σοφία Μαροπούλου τον χαρακτήρισε, ψυχή ευαίσθητη, με αυτή την κίνηση να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχει κάνει.

Τέλος η κα Μαροπούλου προσκαλεί τον κόσμο στην θεατρική παράσταση που ετοιμάζουν τα μέλη του “Υπερίωνα” τις 6 Αυγούστου στην αυλή του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.

1-DSC00810 1-DSC00811 1-DSC00815 1-DSC00816 1-DSC00817 1-DSC00820 1-DSC00824 1-DSC00827 1-DSC00830 1-DSC00833 1-DSC00836
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις