Έντονες αντιπαραθέσεις στην Τουριστική Επιτροπή-Σχέδιο Τουριστικής Προβολής 2016

Συνεδρίασε το πρωί αντί για την καθιερωμένη της απογευματινή ώρα λόγω των εορτών η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς.

Όπως είθισται σε κάθε συνεδρίαση τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή καταθέτουν απόψεις και γνώμες για το τι έγινε την περασμένη σεζόν, τι πρέπει να προσέξουμε την επόμενη αλλά και να ενημερώσει τα μέλη και τον Πρόεδρο για διάφορες εξελίξεις που αφορούν τον τουρισμό του νησιού μας.

Στην συνεδρίαση πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων, Κατερίνα Ατσάρου, Τουριστικοί Πράκτορες και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Χρήστος Λευκαδίτης, ο Τουριστικός Πράκτορας κ. Γεροντάκης ξεκίνησε με μία θετική είδηση, που σίγουρα ενδιαφέρει όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, λέγοντας ότι η Aegean πυκνώνει τις πτήσεις της τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με ένα airbus το πρωί, ένα το βράδυ και ένα μικρό αεροπλάνο το μεσημέρι, δηλαδή μία αύξηση του 200%.

Αναφέρθηκε στο Αεροδρόμιο και εξέφρασε αγανάκτηση για την όψιμη ευαισθητοποίηση όλων για το ξεπούλημα του αεροδρομίου, τονίζοντας ότι: “Όταν έχει αποτύχει η πολιτεία με όλες τις κυβερνήσεις από το ’81, έχει αποτύχει παταγωδώς να λειτουργήσει ευπρεπώς αυτό το αεροδρόμιο. Αντί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί, που μπορούμε να συζητήσουμε γιατί η Fraport “στυγνός” επιχειρηματίας είναι, λεφτά πολλά θα βάλει και θέλει να τα πάρει, να δούμε και εμείς που μπορούμε να επηρεάσουμε γιατί και αυτοί την τοπική κοινωνία την θέλουνε μαζί τους”. Και συμπλήρωσε ο κ. Γεροντάκης: Αφού έχει υπογραφεί η σύμβαση τι να πούμε και την υπέγραψε η κυβέρνηση όπως ήταν η προηγούμενη θα μπορούσε να κάνει κάποιες αλλαγές αλλά δεν τις έκανε”.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος έκανε αναφορά στο έγγραφο που έστειλε στον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ευάγγελο Κεκάτο μέσα στο οποίο έκανε κάποια ερωτήματα προς τον Δήμο Κεφαλονιάς για το πως έγινε η επιλογή για συμμετοχή στις συγκεκριμένες εκθέσεις και όχι σε άλλες, ενώ εξέφρασε και την γνώμη ότι για καλύτερο προγραμματισμό. Αυτό ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί μία μικρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ίδιο και στον κ. Κεκάτο ο οποίος εξέλαβε το έγγραφο αυτό σαν μομφή στο πρόσωπό του και σε συνδυασμό με τις αρνητικές κριτικές που δέχεται το τελευταίο διάστημα είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει έντονος διάλογος ανάμεσα στους δύο άντρες. Συγκεκριμένα ο κ. Τιμοθεάτος ρώτησε τον Αντιδήμαρχο: Γιατί πήγαμε στο Λουγκάνο, ποιος το αποφάσισε, το αποφάσισε η Τουριστική Επιτροπή; Εμείς σαν Ένωση Ξενοδόχων για το μόνο που δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε ότι δεν συμμετέχουμε. Είμαι εδώ από την πρώτη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής και δεν αισθάνομαι χρήσιμος, μαθαίνουμε ότι θα πάμε Σουηδία από δελτίο τύπου, ποιος πήρε αυτή την απόφαση”; Ο κ. Κεκάτος απάντησε: “Με αιφνιδίασε και με στεναχώρησε η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων. Είμαι αντιδήμαρχος Τουρισμού πρέπει δηλαδή να πάρω άδεια από την Ένωση Ξενοδόχου για να πάω στις εκθέσεις; Συνεργαζόμαστε και αντιμετωπίζεται σαν ξένο. Εγώ δουλεύω από το πρωι ως το βράδυ και βρίσκομαι απολογούμενος. Σε αυτά τα πέντε χρόνια εδώ μέσα αν σπούδαζα θα ήμουν σε μάστερ τώρα, κανένας φορέας δεν έχει προτείνει τίποτα, πέντε χρόνια ατομικής προσπάθειας. Δεν ήρθε ποτέ κανένα έγγραφο από κανέναν φορέα, δώστε μας ότι θέλετε και εγώ θα το εκτελέσω γιατί τίποτα δεν έχετε δώσει εδώ και πέντε χρόνια”.

Στη συνέχεια αφού ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα η κα Ατσάρου τόνισε ότι: Οι συζητήσεις είναι χρήσιμες και εποικοδομητικές και πρέπει με σύνεση και ψυχραιμία τώρα που είναι χειμώνας να δούμε από κοινού τι μπορούμε να κάνουμε για την επόμενη χρονιά”. Η κα Χαρίτου από την μεριά της έθεσε προτεραιότητα την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Ο τουριστικός πράκτορας Θεόδωρος Παντούλιας, στην τοποθέτησή του ανέφερε: “Είναι λάθος από τη βάση της αυτή η αντιπαράθεση. Δεν ήθελε η Ένωση Ξενοδόχων να κάνει καμία μομφή προς το πρόσωπο σας. Πρέπει να οριστούν επιτροπές και να αποφασίσουμε σε ποιες εκθέσεις θα πάμε και πως θα εκπροσωπηθούμε. Αυτό θα σας γλιτώσει από την κακόβουλη κριτική και θα σας καλύπτει. Πολύ κακώς τέθηκε θέμα αντιπαράθεσης του Προέδρου με τους ξενοδόχους”.

Από την πλευρά του ο κ. Κεκάτος συμφώνησε και πρότεινε να συνεργαστούν οι φορείς μεταξύ τους με τον κ. Πατούλια, Πρόεδρο της συγκεκριμένης Επιτροπής και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την καλύτερη εκπροσώπηση και προβολή της Κεφαλονιάς μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Ο κ. Λευκαδίτης συμφώνησε απόλυτα με τη δημιουργία επιτροπών ενώ δήλωσε: Δεν μπορεί ο καθένας να στέλνει ένα έγγραφο και να λέει αυτό θα κάνουμε, αυτά μόνο στο σινεμά γίνονται. Η Επιτροπή βγάζει τα θέματα και η Επιτροπή αποφασίζει. Δεν είμαστε εδώ για να ρίχνουμε ευθύνες σε κανέναν όσο γιατί δεν έρχονται εδώ τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής “σκασίλα” μου, τώρα γιατί δεν έρχεται ο κ. Επιμελητήριο για μένα είναι ανύπαρκτο. Αν αποτύχει η Τουριστική Επιτροπή δεν αποτυγχάνει μόνο ο Πρόεδρος αλλά έχουμε αποτύχει όλοι μας σαν μέλη. Αν δεν κοινοποιούμε τις αποφάσεις μας, και αν δεν αλλάξουμε τακτική και αρχίσουμε να λειτουργούμε συλλογικά την επόμενη 4ετία θα την χρεωθείς εσύ αγαπητέ Βαγγέλη”.

Στο τέλος της συνεδρίασης έγινε η παρουσίαση του σχεδιασμού της Τουριστικής Προβολής για το 2016 από τον Προϊστάμενος της Υπηρεσίας κ. Σταύρο Κορκό-Κουρή, στον οποίο σχεδιασμό περιλαμβάνονται οι δράσεις που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος για την καλύτερη προώθηση και προβολή της Κεφαλονιάς και την αύξηση του τουρισμού. Ο προϋπολογισμός για τουριστικές δράσεις και συμμετοχές σε εκθέσεις ανέρχεται σε 73.000 ευρώ.

1-DSC02171

1-DSC02172

ΚΙΜΩΝ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ
ΚΙΜΩΝ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ

1-DSC02176

ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ
ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΤΣΑΡΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΤΣΑΡΟΥ

1-DSC02180 1-DSC02181

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΚΗΣ
ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΣ-ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ
ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΣ-ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ
ΜΙΛΕΝΑ ΜΕΣΣΑΡΗ
ΜΙΛΕΝΑ ΜΕΣΣΑΡΗ

1-DSC02186 1-DSC02187

1-DSC02188

 

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις