Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το περιβάλλον από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συνεχίστηκαν και χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα πλαίσια της πράξης BIG με γενικό τίτλο «Μια Εβδομάδα για το Περιβάλλον!». Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας στη Λευκίμμη πραγματοποιήθηκε, τις πρωινές ώρες, το 2ο Τοπικό Εργαστήριο με φιλοξενούμενους μαθητές από 3 τάξεις του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μελιτειέων.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον υγρότοπο των Αλυκών, να παρατηρήσουν πουλιά, να παρακολουθήσουν ταινία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό αφίσας με τη χρήση Η./Υ στα εργαστήρια του Κέντρου με τη συνδρομή του Διευθυντή του Κ.Π.Ε. κ. Αλέκου Βλάσση, των συνεργατών του, των συνοδών δασκάλων και της περιβαλλοντολόγου κ. Χριστίνας Καλαθά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε η 2η Τοπική Συνάντηση με θέμα «Δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στην Κέρκυρα».
Εισηγητές στο θέμα ήταν οι κ.κ:
• Σταμάτης Γκίνης, Βιολόγος, Αν. Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
• Χριστίνα Καλαθά, Γεωτεχνικός, Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης – Περιβαλλοντολόγος
• Θάλεια Λαζαρίδου, Dr. Βιολογίας, Αν. Προϊσταμένη Τμ. Περιβάλλοντος, Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Ι.Ν.
• Αριστοτέλης Κοσκινάς, Εκπρόσωπος Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας
• Δημήτριος Φαναριώτης, Εκπρόσωπος Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας
• Σπύρος Σαλβάνος, Εκπρόσωπος Περιβαλλοντικής Παρέμβασης Αντινιώτη
• Νίκος Πέρρος, Εκπρόσωπος Πρωτοβουλίας IσSOS.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων χαιρέτησε και συντόνισε την εκδήλωση ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κουλούρης ενώ από το Δήμο Κέρκυρας παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Νόνη Μάστορα, Θόδωρος Λουκανάρης και Βασίλης Καββαδίας.
Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και την κατανόηση των δυσκολιών του εγχειρήματος, κοινή ήταν η άποψη των εισηγητών ότι ένας φορέας διαχείρισης θα συμβάλει αποτελεσματικά στη διασφάλιση της διατήρησης των οικοσυστημάτων της Κέρκυρας. Ο κ. Κουλούρης, κλείνοντας τη συζήτηση ανέφερε ότι προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής, είναι η διαφύλαξη όλων των οικοσυστημάτων και των περιοχών Natura και η δημιουργία φορέα διαχείρισης τους.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις