7,2 εκ. ευρώ για το λιμάνι Ερείκουσας Νομού Κέρκυρας αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Την έγκριση σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων για την χρηματοδότηση του έργου «Επέκταση λιμένος Ερείκουσσας στο Νομό Κέρκυρας» συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, που συνεδρίασε σήμερα στην Κέρκυρα.

Την εισήγηση έκανε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και σύμφωνα με αυτήν, το έργο αφορά στην κατασκευή νέου λιμανιού στη θέση του παλαιού υπάρχοντος, με επέκταση του λιμενοβραχίονα, κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων, κατασκευή οδοποιίας για τη σύνδεση του λιμένα με τον οικισμό και δημιουργίας λιμενολεκάνης συνολικού εμβαδού 26 στρεμμάτων, που θα μπορεί να δεχθεί συνολικά πάνω από 100 αλιευτικά ή τουριστικά σκάφη καθώς και τα πλοία που εκτελούν τη συγκοινωνία και προσεγγίζουν το νησί της Ερείκουσσας.
Για το έργο υπάρχουν όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις καθώς και επικαιροποιημένος προϋπολογισμός στο ποσό των 7.200.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι το έργο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2007-2013 και απεντάχθηκε τον Αύγουστο του 2014. Η Περιφερειακή Αρχή όμως αποφάσισε ότι είναι αναγκαιότητα η αναβάθμιση της επικοινωνίας της ακριτικής περιοχής της Ερείκουσσας με τα άλλα Διαπόντια νησιά και την Κέρκυρα καθώς και η ενίσχυση γενικότερα των Διαποντίων Νήσων και για το λόγο αυτό θα υποβάλλει το έργο σε νέα πρόσκληση με καταληκτική ημερομηνία 31/12/2015.

Η έγκριση σκοπιμότητας για την εκτέλεση του έργου «Επέκταση Λιμένα Ερείκουσας»,
προϋπολογισμού 7.200.000 ευρώ, από την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας της ΠΙΝ και την
υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης, προκειμένου το έργο αυτό να ενταχθεί στο ΠΕΠ 2014-2020, ψηφίστηκε ομόφωνα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις