Επιτυχής παρουσίαση της Κεφαλονιάς στη 2η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Με εξαιρετική επιτυχία για την τουριστική βιομηχανία της Κεφαλονιάς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού, στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα, όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετείχε με δικό του Εκθεσιακό Περίπτερο ο Δήμος της Κεφαλονιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε Φορείς και Επαγγελματίες του Τουρισμού να αξιοποιήσουν με τη συμμετοχή τους την προβολή του Νησιού.

H Έκθεση τελούσε υπό την Αιγίδα των : Υπουργείων Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, ΕΟΤ, Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ΣΕΤΕ, Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας
και συμμετείχαν:
• 100 Διεθνείς Hosted Buyers από διάφορες χώρες, οι οποίοι είχαν 800 Β2Β meetings (αριθμός ρεκόρ) με τους εκθέτες για να προωθήσουν στις χώρες τους τον Ελληνικό Τουρισμό.
• 200 Εκθέτες από όλους τους τομείς του Ελληνικού Τουρισμού, Περιφέρειες & Δήμους, Φορείς του Τουρισμού, Ξενοδοχεία, Luxury Boutique Hotels & Villas,Τουριστικά γραφεία, Εταιρείες Κρουαζιέρας, Management, Εξοπλισμών κ.λ.π.
Επιπλέον, οι παράλληλες Συνεδριακές Εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι επίσημοι Φορείς του Ελληνικού Τουρισμού ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΕΕΚΦΝ και η διεθνής εταιρεία TRIVAGO παρουσίασαν ιδιαίτερο επαγγελματικό ενδιαφέρον, αφού οι ομιλητές ήταν υψηλού επιστημονικού και επαγγελματικού κύρους.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποίησε την Παρασκευή 4/12 στις 7.00 το απόγευμα, η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά, ενώ στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν πλήθος επισήμων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης και ο πρόεδρος της FEDHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Στο Περίπτερο της Κεφαλονιάς, που τίμησε με την παρουσία της η κ.Υπουργός Τουρισμού, την οργανωτική ευθύνη είχε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου και ήταν υπό την επιμέλεια του Α/Δημάρχου κ.Ευάγγελου Κεκάτου και τη φροντίδα του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Τουρισμού κ.Σταύρου Κουρή – Κορκού, ενώ εξαιρετικές υπηρεσίες προσέφερε η νέα μόνιμη υπάλληλος κ.Αικατερίνη Ανδρεάτου, η οποία γνωρίζει άριστα την Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική, Ισπανική και Γερμανική γλώσσα.

Στον τομέα των B2B επαγγελματικών επαφών, πραγματοποιηθήκαν 30 συναντήσεις με διεθνείς buyers (Τουριστικούς Πράκτορες), ενώ Εκπρόσωποι του Δήμου, της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων παρέδωσαν υλικό και ενημέρωσαν τους buyers για το τουριστικό προϊόν του Νησιού.
Η Τουριστική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά για την παρουσία και συνεργασία τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Γεράσιμο Τιμοθεάτο, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων κ.Αικατερίνη Ατσάρου, τους εκπροσώπους του Φορέα του Εθνικού Δρυμού Αίνου, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εστίασης «Αρκείσιος» κ.Χρήστο Καμπανό, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου «Κράνης» κ.Σταύρο Σπαθή, τους Επαγγελματίες του Τουρισμού : κ.Διονύση Ερτσο (Ταξιδιωτικό Γραφείο – Αργοστόλι), κ.Γεράσιμο Αυγερινό ( Γραφείο Ταξιδίων – Σάμη) , κ.Βάσω Κουλουμπαρίτση (Παραδοσιακή Ταβέρνα – Φισκάρδο), κ.Σπύρος Γασπαρινάτο (Life-Think), κ.Γεράσιμο Αραβαντινό (Ποδηλάτης), κ.Γεώργιο Λάσκαρη (Ποδήλατα), κ.Κώστα Κόκλανο (Φωτογραφίσεις – Έντυπα).
Επίσης για τη δωρεάν προσφορά προϊόντων ευχαριστίες ανήκουν στους : Συνεταιρισμό ΡΟΜΠΟΛΑΣ, Οινοποιείο GENTILINI, Ζαχαροπλαστείο ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ (Παραδοσιακά γλυκίσματα), ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ (Παραδοσιακά γλυκίσματα), κ.Μαρίνα Γαλιατσάτου Ελαιόλαδο ΛΙΟΧΑΡΙΣ , ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ και κ.Σπύρο Μελά (Παραδοσιακά γλυκίσματα).
Επιπλέον ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη για δεύτερη χρονιά ευγενική προσφορά δύο τετραημέρων διακοπών στην Κεφαλονιά μετά από διαγωνισμό στους Χορηγούς : Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Kefalonian Lines και Katsouris Travel and Yachting Services.
Τέλος, την παρουσία της Κεφαλονιάς στη διεθνή Έκθεση, πέραν του Περιπτέρου του Δήμου Κεφαλονιάς, ενίσχυσαν με τα ιδιωτικά τους Εκθεσιακά Περίπτερα η “IONION P. Lines” και “Katsouris Travel”, που ήταν και τα δύο σε επιτελική θέση και ιδαίτερα όμορφης αισθητικής.
Επόμενη προγραμματισμένη δράση της Τουριστικής Επιτροπής είναι η συμμετοχή με Εκθεσιακό Περίπτερο του Δήμου Κεφαλονιάς στην Έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη (Σουηδία) από 12 έως 14 Φεβρουαρίου 2016.

kek

kek1

kek2

kek3

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις