Αφήνουν μαθητές χωρίς ασφαλιστική κάλυψη!!!

Κανένας μαθητής χωρίς ασφαλιστική κάλυψη!!!

Δωρεάν εξετάσεις και παροχή πιστοποιητικών υγείας για όλους!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι μαθητές μένουν ακάλυπτοι ασφαλιστικά, στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής αστικών κυβερνήσεων – κεφαλαίου – ΕΕ. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν πήρε μέτρα που να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά και συνεχίζει σκληρότερα όσα εφάρμοζαν οι προηγούμενες (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλπ). Συγκεκριμένα, μαθητές – παιδιά μεταναστών που οι γονείς τους ζουν και εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχουν ασφάλιση (πχ ΙΚΑ), βρίσκονται ακάλυπτοι ως προστατευόμενα μέλη, εφόσον συμπληρώσουν το 18ο έτος. Ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις, που αφορούν έλληνες πολίτες, η ασφάλιση των προστατευόμενων μελών παρατείνεται (πχ για φοιτητές – ανέργους φθάνει τα 24 – 26 έτη) τα 18χρονα παιδιά των μεταναστών μπορούν μόνο να υποβάλλουν αίτηση στην πρόνοια ή να μείνουν χωρίς καμία μέριμνα!!! Αυτή είναι η «κοινωνική ευαισθησία» της αριστερής κυβέρνησης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, επιπλέον, καταγγέλλει ότι οξύνεται για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες το πρόβλημα με την πληρωμή μιας σειράς ιατρικών εξετάσεων που είναι απαραίτητες για το σχολείο. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της υποστελέχωσης και της αδυναμίας των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων του Νομού να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Με τον ΕΟΠΥΥ οι γονείς δίνουν «μάχη για το χαρτάκι», ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υποχρεούνται να στέκονται και οι δύο στην ουρά από τα χαράματα. Η κατάσταση θα οξυνθεί με την περικοπή 2.500 εξετάσεων που προγραμματίζονται. Το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση θα μετατρέψει το δικαίωμα σε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους τους μαθητές και τους γονείς τους σε «όνειρο θερινής νυκτός». Η υγεία θα γίνει ακόμη περισσότερο εμπόρευμα, που αγοράζεται με βάση την τσέπη του καθενός και ατομική υπόθεση. Τέλος, επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι στο σεισμόπληκτο Νομό μας ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα που απέχουν από την πρωτεύουσα βρίσκονται χωρίς καμία ιατρική κάλυψη, εάν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:

  1. Κανένας μαθητής ανασφάλιστος.
  2. Δωρεάν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για το σχολείο με ευθύνη του κράτους.
  3. Να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και των παιδιών τους.
  4. Κανένα σχολικό συγκρότημα χωρίς ιατρική κάλυψη.
  5. Όχι στην διάλυση της κοινωνική ς ασφάλισης.

Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο, κόντρα στην πολιτική που καταργεί τις καταχτήσεις της εργατικής τάξης, που θέτει σε κίνδυνο ζωές, που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα.

Αργοστόλι 12/12/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις