Το ΕΚΚΙ καταγγέλει τις απολύσεις στο “ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ” την ώρα που Γκισγκίνης-Κουρούκλης τηρούν “σιγή ιχθύος ”!!!

“Δύο μέτρα και δύο σταθμά” φαίνεται πως έχουν στην πολιτική που ακολουθούν οι της Λαικής Συσπείρωσης, Νίκος Γκισγκίνης και Γιάννης Κουρούκλης! Την ώρα που “βράζει το σύμπαν” για τις απολύσεις στο “ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ” που εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, αυτοί δεν έχουν “βγάλει τσιμουδιά” παρόλο που συχνά-πυκνά “πιπιλιζουν την καραμέλα” των “εφοπλιστικών συμφερόντων” στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου!!! Γιατί άραγε; Μήπως πάνε φιρί-φιρί να δικαιώσουν όσους υποστηρίζουν ότι έλκονται από “προσωπικά ελατήρια” και μόνο κατά μίας ακτοπλοικής εταιρείας; Γνωρίζουν στον Περισσό αυτή την τακτική της δημοτικής τους παράταξής στην Κεφαλονιά; Και αν ναι, τι λένε γι’άυτό;

Την ώρα όμως που στην Λαική Συσπείρωση τηρούν το “μούγκα στη στρούγκα” το Εργατικό Κέντρο εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση:

Εργαζόμενοι της Κεφαλονιάς,

Το ΕΚΚΙ καταδικάζει την πρόσφατη προσπάθεια για απολύσεις μέσω της μείωσης της οργανικής σύνθεσης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου IONIAN STAR , σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο οποίος εκτελεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις των εφοπλίστών, σε βάρος της ασφάλειας του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών.

Με την κίνηση αυτή και δεκάδες άλλες αποφάσεις για “ειδικές συνθέσεις”, ανοίγουν δρόμο για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για μαζικές απολύσεις. Το ταξικό κίνημα από την πρώτη στιγμή στήριξε την κινητοποίηση των ναυτεργατών. Με την κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων μπήκε φραγμός στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης.

Ο υπουργός προσπαθεί να αντιπαραθέσει το αίτημα του λαού της Κεφαλονιάς – Ιθάκης για τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμη – Ιθάκη – Πάτρα με τα δικαιώματα των ναυτεργατών. Βρώμικη και δοκιμασμένη τακτική ο κοινωνικό αυτοματισμός, που ο λαός μας πρέπει να παραμερίσει αποφασιστικά.

Γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο πως ασφάλεια του λαού και αύξηση της κερδοφορίας κεφαλαίου, είναι δυο καταστάσεις ασύμβατες μεταξύ τους. Επίσης γίνεται ξεκάθαρη η ανοιχτή στήριξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, παρέχοντας του όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις.

Εργαζόμενοι,

Οι εξελίξεις στις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες σημαδεύονται από την πολιτική που υπέταξε τα πάντα στην κερδοφορία των εφοπλιστών και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας και στην ένταση της εφοπλιστικής επιθετικότητας.

Τα εισιτήρια είναι φωτιά, διατηρούνται όλες οι αυξήσεις που επέβαλλαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Οι επιβάτες συνεχίζουν να ταξιδεύουν με υπερήλικα πλοία, οξύνονται τα προβλήματα της ταλαιπωρίας και παραμένει η κατάσταση που θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Οι νησιώτες υποφέρουν από την έλλειψη πλοίων και δρομολογίων, ενώ οι εφοπλιστές κάνουν ό, τι θέλουν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα.

Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν να δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης της δουλειάς, με ελλιπείς οργανικές συνθέσεις, με μείωση των μισθών και των συντάξεων, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Ταυτόχρονα πολλοί ναυτεργάτες παραμένουν απλήρωτοι, χιλιάδες υποφέρουν από την ανεργία, χωρίς να παίρνουν καν το επίδομα.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Κεφαλονιάς να παλέψουν στο πλάι του εργατικού ταξικού κινήματος για:

Δρομολόγηση σύγχρονων – ασφαλών πλοίων, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των νησιών, με τακτικά δρομολόγια χειμώνα – καλοκαίρι, με μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.

Εφαρμογή των ΣΣΕ των ναυτεργατών, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αυστηρά μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

anexarttitosblog.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις