Αλαλούμ: Το ΥΠΟΙΚ απέσυρε τη διάταξη για τη συλλογή αποδείξεων

Μερικές ώρες κράτησε η συλλογή αποδείξεων για το 2015. Γιατί μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επαναφορά του μέτρου, στο παρά πέντε, το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε την απόφασή του την ίδια ημέρα.

Οπως έγινε γνωστό, ο κωδικός 049 που υποχρέωνε τους φορολογούμενους να συλλέγουν αποδείξεις, καταργείται, περίπου τρεις ώρες έπειτα από τη στιγμή που είχε γίνει γνωστό ότι θα εφαρμοστεί και για τη φετινή χρονιά το σύστημα που ίσχυε για το 2014.

Το μεσημέρι, και λιγότερο από ένα μήνα πριν από τη λήξη του έτους, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι όσοι φορολογούμενοι δεν φρόντισαν να μαζεύουν αποδείξεις, παρότι δεν προβλεπόταν από το νόμο, κινδύνευαν με πρόστιμο 22%.

Τελικά όμως, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, το υπουργείο Οικονομικών «τα μάζεψε» και απέσυρε το συγκεκριμένο κώδικα που είχε προκαλέσει την αναστάτωση.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις