Η κυβέρνηση ζητά πίσω από τους αγρότες παράνομες επιδοτήσεις ύψους 320 εκατ. ευρώ

Τις επιδοτήσεις που έλαβαν οι αγρότες την περίοδο 2008-2009 από το γνωστό «πακέτο Χατζηγάκη» και οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από την Κομισιόν ζητά πίσω το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με τροπολογία που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου στη Βουλή θα πρέπει να επιστραφούν οι αγροτικές ενισχύσεις ύψους 320 εκατ. ευρώ και μάλιστα η παρακράτηση μπορεί να γίνει αυτόματα μέσω της παρακράτησης των νέων ενισχύσεων.

Η ανάκτηση των αντισταθμιστικών εισφορών που κατέβαλε ο ΕΛΓΑ στους δικαιούχους αγρότες θα συμψηφιστούν με τις απαιτήσεις τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με την τροπολογία οι λεπτομέρειες της διαδικασίας και ο προσδιορισμός των υπόχρεων και τους ύψους των ποσών που πρόκειται να επιστραφούν θα καθοριστούν από τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις