Περιουσιολόγιο: Κατάσχεται ό,τι δεν δηλώνεται!

Μια τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν τα αδήλωτα εισοδήματά τους θα έχουν από τα μέσα Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Έτσι, όποιος έχει αδήλωτη περιουσία εντός ή εκτός Ελλάδας και τα αποκαλύψουν οικειοθελώς, τότε θα μπορούν να τα περισώσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κινδυνεύσουν να έρθουν αντιμέτωποι με κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τα οποία αποκτήθηκαν με εισοδήματα που δεν έχουν φορολογηθεί.

Ωστόσο, οι πολίτες που έχουν κεφάλαια σε τράπεζες του εξωτερικού και τα οποία καλύπτονται από τις φορολογικές τους δηλώσεις, δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα με το περιουσιολόγιο, όπως επανέλαβε και σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξιάδης.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει να φοβάται τίποτα με το περιουσιολόγιο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. Εφόσον έχουν φορολογηθεί κανονικά για τα κεφάλαια αυτά, θα μπορούν να τα επαναπατρίσουν ‘όποτε επιθυμήσουν, χωρίς την παραμικρή ποινή.

Όπως επισήμανε ο κ. Αλεξιάδη: «(Το περιουσιολόγιο) δεν είναι ένας έμμεσος τρόπος για να βάλουμε φόρο. Είναι μια νέα αρχή με τις φορολογικές υπηρεσίες για να έχουμε μία ηλεκτρονική βάση με όλα τα δεδομένα των πολιτών.

Όσοι έχουν δηλώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Ούτε καν θα τους βάλουμε στον κόπο να τα δηλώσουν», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τα χρήματα εκτός τραπεζών, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι θα χρειαστεί να δηλωθούν, ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι θα ξαναφορολογηθούν».

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις