Γιατί πάλι τα ΑΤΜ γέμισαν ουρές;

Νύχτα αγωνίας πέρασαν χθες έξω από τα ATM’s των τραπεζών πάρα πολλοί συνταξιούχοι που δεν «έβλεπαν» να έχουν περαστεί οι συντάξεις στους λογαριασμούς τους! Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το «ατύχημα» έγινε στο Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου, καθώς έλειπαν 4 εκατ. ευρώ από τα 41 εκατ. ευρώ που θέλει συνολικά για να κάνει τις πληρωμές του μήνα. Το ποσό αναμένεται να συμπληρωθεί σήμερα, αλλά οι πληρωμές πάνε για τη Δευτέρα.

Στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ οι συνταξιούχοι καρδιοχτύπησαν, επίσης. Κανονικά πληρώνονται, σήμερα, πλην όμως άλλες φορές την παραμονή της πληρωμής τους, (όπως χθες βράδυ δηλαδή) έβλεπαν τα χρήματα στο μηχάνημα της τράπεζας και ήταν ήσυχοι ότι τα λεφτά είναι στους λογαριασμούς τους. Αυτό όμως δεν συνέβη χθες ούτε με τις συντάξεις του ΙΚΑ ούτε με τις συντάξεις του ΕΤΕΑ (επικουρικές).

Πηγές του υπουργείου Εργασίας είπαν στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι το πρόβλημα το είχε το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών (ΔΙΑΣ) εκτιμώντας ότι «μάλλον» δεν θα πρόλαβε να βάλει τα λεφτά στους δικαιούχους, επειδή η πίστωση των χρημάτων έγινε μετά τις 2 χθες το μεσημέρι!

Η αιτία που δεν υπήρχε τίποτε στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, δηλαδή μέχρι χθες στις 10 το βράδυ που ήταν στημένοι σε διάφορες τράπεζες, είναι ότι άργησαν να περάσουν τα χρήματα στο διατραπεζικό σύστημα, όχι ότι δεν υπήρχαν όλα τα χρήματα για τις συντάξεις, όπως διαβεβαίωναν οι ίδιες πηγές. Θα δείξει σήμερα από το αν θα πληρωθούν όλοι.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις