Λόφοι σκουπιδιών στην Κέρκυρα – Υγειονομική βόμβα στην δημόσια υγεία!

«Πάρτυ» κάνουν και πάλι τα σκουπίδια σε κέντρο και περιφέρεια της πόλης, αφού η εναπόθεση στο Τεμπλόνι δε γίνεται λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού του ΧΥΤΑ από τους κατοίκους.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες ζητούν πλέον την άμεση παρέμβαση του δήμου, καθώς ώρα με την ώρα οι λόφοι των σκουπιδιών μεγαλώνουν και η δημόσια υγεία, πέρα από την αισθητική του νησιού- απειλείται.

 «Στο κόκκινο» δήμαρχος-Τεμπλονιώτες

 Ενώ τα σκουπίδια συσσωρεύονται καθημερινά σε δρόμους και πλατείες, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, ο δήμαρχος κατηγόρησε ευθέως τους κατοίκους στο Τεμπλόνι  ότι με τη συνεχιζόμενη κατάληψη του ΧΥΤΑ, κρατούν σε ομηρία την Κέρκυρα.

Απάντηση του συλλόγου

Αργά χθες ο σύλλογος κατοίκων με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων του καταλογίζει ότι προσπαθεί να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των κατοίκων όλων των γύρω περιοχών, ενώ τονίζει ότι στο σχέδιο διαχείρισης (σελ 84) υπάρχει αναφορά για «νέα οικόπεδα που διαθέτει ο Δήμος για τη χωροθέτηση και  κατασκευή παρόμοιων μονάδων ενώ τα ολοκληρωμένα πράσινα σημεία (ΟΠΣ) θα κατασκευαστούν  σε οικόπεδα που θα επιλεγούν από τη δημοτική περιουσία». Επομένως κατά τον σύλλογο, ο δήμος διαθέτει νόμιμο χώρο για τον δεματοποιητή, εκτός Τεμπλονίου.

Πηγή: kerkyrasimera.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις