Όταν η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου καλούσε σε ανατροπή της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς!

Όλα αυτά βέβαια το 2013, πριν περίπου δύο χρόνια που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, τώρα ως φαίνεται μετά τις αντιμνημονιακές κορόνες, ήρθε απότομα η προσγείωση στην πραγματικότητα. Δύσκολα να το χωνέψουν όσοι πίστεψαν τα «λόγια τα μεγάλα» και έμειναν με τις υποσχέσεις, έτσι όμως είναι η ζωή, οι ψευδαισθήσεις κάποτε τελειώνουν!

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου που εξέδωσε το Δεκέμβριο του 2013 και καλούσε σε ανατροπή της Κυβέρνησης:

Χωρίς καμία διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης ψήφισε την τελευταία εβδομάδα και μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο, δύο συναφή νομοσχέδια άδικα και αναποτελεσματικά. Το ένα πρόκειται για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), με τον οποίο μονιμοποιείται το χαράτσι, συνεχίζεται η υπερφορολόγηση για τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, δεν προβλέπεται αφορολόγητο, δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία καθώς και αυτοί που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται, ενώ οι αντικειμενικές αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται η φορολογία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, έχουμε ελαφρύνσεις στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, απαλλάσσονται από το φόρο όλα τα ακίνητα τα οποία έχουν κυρωθεί με σύμβαση παραχώρησης εκ μέρους του Δημοσίου και οι επενδύσεις που θα γίνουν με ακίνητα αγορασμένα απ’ το Δημόσιο θα ‘χουν ευνοϊκή φορολόγηση. Την ίδια στιγμή απαλλάσσονται οι καναλάρχες από το φόρο 20% επί των διαφημίσεων ενώ απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη τα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ που διαχειρίζεται τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μαζικούς πλειστηριασμούς στη χώρα το επόμενο διάστημα. Σε αυτόν το νόμο δεν ορίζεται τίποτα σχετικά με την απαγόρευση της μεταβίβασης των κόκκινων δανείων σε distress funds, αλλά ορίζει κριτήρια που θα πρέπει να ισχύουν συσσωρευτικά για να γίνει αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς να προσφέρει ουσιαστική ανακούφιση στους ανήμπορους δανειολήπτες. Ακόμη ανοίγει η δυνατότητα για πλειστηριασμό ακινήτων λόγω χρεών της τάξεως των 500 ή 2.000€ προς τις τράπεζες. Τέλος, πολλαπλασιάζει τα πρόστιμα αυτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους στην εφορία.

Είναι γεγονός ότι η υποτίμηση της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται με οδυνηρές συνέπειες για το σύνολο της κοινωνίας μας. Οι μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων θα σημάνουν και τη ραγδαία υποτίμηση της αξίας των ακινήτων καθώς και τη φτωχοποίηση της ήδη δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό όλοι έχουμε χρέος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την οριστική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης που συνεχίζει να τραυματίζει τον κοινωνικό ιστό με τρόπο ανεπανόρθωτο.

Αργοστόλι, 22/12/2013
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις