Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος Μητροπολίτης Δημήτριος

Μετά από μία ώρα περίπου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μία πραγματικά ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος τίμησε με την παρουσία του στην σημερινή συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας Αλέξανδρος Παρίσης αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλωσόρισαν τον νέο Δεσπότη ο οποίος στη συνέχεια απηύθυνε θερμό χαιρετισμό  σε όλες τις παρατάξεις και έδωσε μήνυμα συμπόρευσης και ενότητας του Δήμου με την Ιερά Μητρόπολη, ο νέος μας Ποιμενάρχης Δημήτριος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να γνωριστεί με τα μέλη που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο,  άνοιξε την καρδιά του, μίλησε για το εαυτό του, τα νεανικά του χρόνια, το σχολείο, την οικογένειά του και τα μετέπειτα χρόνια των σπουδών στην Θεολογική Σχολή, τις σπουδές στην Αρχαιολογία, ένας τομέας που πάντα τον ενδιέφερε στην Ιταλία και στη συνέχεια στην Ελβετία.

Ο νέος Δεσπότης μετέφερε το μήνυμα του Κεφαλονίτη στην καταγωγή, Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη του, τους χαιρετισμούς του και την ευχή με την δήλωση ότι πάντοτε “η Κεφαλληνία είναι στην καρδιά μου και στις σκέψεις μου”.

Πρέπει να πούμε ότι ο νέος Μητροπολίτης αν και λίγες μέρες στο νησί μας έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει καταφέρει σε λίγο χρονικό διάστημα μπει στις καρδιές του κόσμου, ο ίδιος αναφερόμενος στους Κεφαλονίτες μας χαρακτήρισε ως ευλαβείς και ευσεβείς,  με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Όσον αφορά την Ιερά Μητρόπολη και τα του οίκου της τόνισε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, διοικητικά και οικονομικά, τα οποία θέλουν χρόνο για να λυθούν.

Αμέσως ο επικεφαλής της Ισχυρής Κεφαλονιάς ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του, και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης τόνισε ότι η παράταξη της πλειοψηφίας θα σταθεί δίπλα στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη και θα είναι αρωγός στις προσπάθειές του. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος παίρνοντας τον λόγο ζήτησε τη συμβολή του Μητροπολίτη Δημητρίου στις ενέργειες που γίνονται για την αδελφοποίηση του Δήμου μας με την Βηθλεέμ και την στήριξή του στην Ομογένεια.

Τον νέο Μητροπολίτη καλωσόρισαν και χαιρέτισαν ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Βασίλης Ρουχωτάς, εκπροσωπώντας την Ενωμένη Τετράπολη, ο Γεράσιμος Δημητράτος από τους Ριζοσπάστες Ξανά, ο Νίκος Γκισγκίνης από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τέλος ο επικεφαλής της παράταξης, ΦΙ.ΚΟ. Ηλίας Παρίσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Μητροπολίτης

 

1-DSC00882

1-DSC00885

1-DSC00886

1-DSC00887

1-DSC00893

1-DSC00894

1-DSC00896

1-DSC00900

1-DSC00901

1-DSC00906

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις