Ε.Α.Σ. : Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το μάζεμα της ελιάς

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κυλά η εφετινή συγκομιδή ελιάς, μιας από τις βασικότερες καλλιέργειες για τον Κεφαλλονίτη και Θιακό επαγγελματία και ερασιτέχνη παραγωγό.
Η φετινή σοδειά δεν εκτέθηκε, μέχρι ώρας, σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που προκαλούν προβλήματα και «πάνε πίσω» χρονικά την συγκομιδή.
Έπειτα από την περσινή χρονιά όπου η ντόπια ελαιοπαραγωγή ήταν μειωμένη, εφέτος με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις αναμένεται να συγκεντρωθεί περισσότερος καρπός, γεγονός που θα επιφέρει αλυσιδωτές ευεργετικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία αφού αυξάνεται το εισόδημα των ντόπιων ελαιοπαραγωγών, ευελπιστώντας πως η απόδοσή της ελαιοκαλλιέργειας θα υπερκαλύψει τα έξοδα όπως και μια σειρά άλλων υποχρεώσεων του οικογενειακού προγραμματισμού.
Ο Ε.Α.Σ. τονίζει ότι, στα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία στα Χαυδάτα Παλλικής και στην Ιθάκη παρά την αυξημένη φετινή εισκόμιση ελαιοκάρπου ο ντόπιος ελαιοπαραγωγός μένει απόλυτα ικανοποιημένος, αφού στα Ελαιοτριβεία παράγεται αρίστης ποιότητας λάδι, έχει άμεση εξυπηρέτηση, μεγαλύτερη απόδοση και διαφάνεια ενώ το εκθλιπτικό δικαίωμα έχει ορισθεί σε χαμηλές τιμές.
Οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί ελαιοπαραγωγοί που επιθυμούν να προβούν σε έκθλιψη ελαιοκάρπου μπορούν να καλούν απευθείας στα τηλέφωνα επικοινωνίας των Συνεταιριστικών Ελαιοτριβείων (Χαυδάτα Παλλικής τηλ. 26710-95129 και Ιθάκη τηλ. 26740-33169) προκειμένου να κλείνουν ραντεβού.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις