Με αύξηση έκλεισε για το 2015 η τουριστική σεζόν

Με μικρή αύξηση του 3% περίπου έκλεισε η φετινή τουριστική σεζόν όσον αφορά τις αφίξεις επισκεπτών στο νησί μας για το έτος 2015.

Σύμφωνα με τα ετήσια στατιστικά στοιχεία που μας έστειλε η Στατιστική Αρχή του Κρατικού Αερολιμένα Κεφαλληνίας, Άννα Πολλάτου, οι αφίξεις για φέτος το καλοκαίρι μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου έφτασαν τις 217.432, σε σχέση με την προηγούμενη τουριστική περίοδο όπου οι επιβάτες που αφίχθησαν στο νησί μας έφθασαν τους 211.154.

Στην κορυφή προτίμησης της Κεφαλονιάς σαν τουριστικό προορισμό όπως πάντα βρίσκονται οι Άγγλοι με 150.206 επιβάτες, ενώ στη δεύτερη θέση είναι οι γείτονες μας Ιταλοί με 19.773 τουρίστες να επιλέγουν το νησί μας για τις διακοπές τους.

Μπορεί η αύξηση να είναι μικρή αλλά καθόλου αμελητέα καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Κεφαλονιάς, αφού κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν τονώνεται η τοπική οικονομία, προσφέροντας παράλληλα και θέσεις εργασίας σε χιλιάδες συμπατριώτες μας σε τουριστικές επιχειρήσεις και όχι μόνο.

ΜΗ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ 2014

ΜΗ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ 2015

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις