Χωρίς τέλος τα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας -Αυξήσεις στα ΙΧ πενταετίας, μειώσεις στα παλιότερα

Με την αγωνία των ιδιοκτητών ΙΧ παίζει το ΥΠΟΙΚ, αφού καθημερινά διαρρέουν σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.

Μάλιστα πολλοί ιδιοκτήτες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς όσο καθυστερούν να γίνουν γνωστές οι αλλαγές, εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους, δηλαδή αν θα πρέπει να παραδώσουν πινακίδες και να ακινητοποιήσουν το όχημά τους ή ακόμα και να το πουλήσουν, ώστε να μην πληρώσουν τέλη.

Την ίδια ώρα, πάντως, τα σενάρια για τα ΙΧ πενταετίας, τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και τα παλιότερα οχήματα έχουν ως εξής:

Ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας των νέων αυτοκινήτων (από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά) θα γίνει με βάση την αξία που είχαν κατά την ταξινόμησή τους και όχι με τη σημερινή. Σημαντικές αυξήσεις μάλιστα θα δουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αξίας άνω των 40.000 ευρώ, ενώ αν δεν βγουν τα νούμερα, το ποσό ενδεχομένως να κατέβει και στα 30.000 ευρώ.
Για τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα ακολουθηθεί η μέθοδος της μείωσης του ορίου των ρύπων. Το όριο από τα 100 μικρογραμμάρια θα πέσει στα 80 και έτσι όσοι έχουν ρύπους από 80 ως 99 μικρογραμμάρια θα βρεθούν να πληρώνουν ένα ποσό της τάξης των περίπου 50 ευρώ.
Ελάφρυνση θα δουν μόνο οι ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 10 ετών.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις