Πρόταση του ΠΑΜΕ προς Δ.Σ. ΟΛΜΕ για συμμετοχή στις μαθητικές κινητοποιήσεις στις 2 Νοέμβρη 2015

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με παλιά και νέα προβλήματα, με αποτέλεσμα μαθητές και γονείς να αντιμετωπίζουν δραματικές καταστάσεις: χιλιάδες κενά, Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που δεν διδάσκονται, αποκλεισμοί μαθητών από τμήματα των ΕΠΑΛ, τραγικές ελλείψεις σε υποδομές με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να πλημμυρίσουν και μαθητές να κινδυνέψουν, ενώ οι γονείς για ακόμα μια χρονιά καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη όχι μόνο για φροντιστήρια, αλλά και για υλικά, ακόμα και για την λειτουργία των σχολείων μας.

Ήδη σε πολλά σχολεία της Ελλάδας οι μαθητές έχουν οργανώσει τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων για όλα αυτά τα οξυμμένα προβλήματα με αγωνιστικές αποφάσεις των 15μελών, με κινητοποιήσεις σε σχολεία, διευθύνσεις και δήμους, με καταλήψεις, με δράσεις μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς.
Σχολεία από όλες τις μεριές της Ελλάδας παίρνουν αποφάσεις για αγωνιστικές δράσεις και συλλαλητήρια σε όλη την χώρα στις 2 Νοέμβρη και καλούν σε αγωνιστικό συντονισμό.
Συνάδελφοι, τα προβλήματα των μαθητών είναι και δικά μας προβλήματα. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Η ΟΛΜΕ δηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των μαθητών και των γονιών και καλεί τις ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, για να είμαστε στις 2 Νοέμβρη όλοι στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τους γονείς!
Κηρύσσει στάση εργασίας 11.00-14.00 στις 2 Νοέμβρη για να διευκολύνει την συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις και καλεί σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης, για την μαζική συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις