Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Πεσσάδα

Στην μικρή αλλά φροντισμένη με μεράκι και σεβασμό πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Πεσσάδας όπου βρίσκεται το Μνημείο των Πεσόντων αγωνιστών τελέσθηκε και φέτος η επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των νεκρών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν κάτοικοι του χωριού για να γιορτάσουν και να τιμήσουν την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ημέρα Εθνικής Εορτής και υπερηφάνειας, αιώνιο σύμβολο αντίστασης, όταν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Ιωάννης Μεταξάς είπε το βροντερό “Όχι” στους Ιταλούς κατακτητές που με τη σειρά του σήμανε την έναρξη του πολέμου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Ευάγγελος Κεκάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ισχυρής Κεφαλονιάς, Αντώνης Γεωργόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Ενωμένη Τετράπολη, Νίκος Σκλάβος.

Ο Ιερέας π. Μιχαήλ Σταματελάτος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση συνοδευόμενος από τον Ιερέα π. Μάρκο Αποστολάτο, αμέσως μετά στεφάνι στο Μνημείο κατάθεσαν ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Ευάγγελος Κεκάτος, και η κα  Ευτυχία Χαρτουλιάρη για την Τοπική Κοινότητα. Μετά το πέρας της τελετής όλοι μαζί ερμήνευσαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ο ιερέας Μιχαήλ Σταματελάτος κρατώντας μία ελληνική σημαία στο χέρι βροντοφώναξε, Ζήτω η αγία, αθάνατη, ιστορική Ελλάδα μας,  Ζήτω η 28η Οκτωβρίου, Ζήτω ο ηρωικός Ελληνικός Στρατός της Ελλάδας μας, Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η ωραία μας Κεφαλονιά, Ζήτω η Πεσσάδα μας.

1-DSC00152 1-DSC00155 1-DSC00157 1-DSC00161 1-DSC00163 1-DSC00165 1-DSC00166 1-DSC00167 1-DSC00169 1-DSC00170

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις