Συμφωνία με το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Leiria Πορτογαλίας το ΤΕΙ Ληξουρίου

Το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και ειδικότερα το Τμήμα: Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων (Παράρτημα Ληξουρίου), έχει συνάψει διμερή συμφωνία ανταλλαγών με το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Leiria της Πορτογαλίας. Συμφωνία που απορρέει από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS PLUS.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της συμφωνίας, το χρονικό διάστημα από 05 έως 09 Οκτωβρίου 2015, επισκέφθηκε το Τμήμα μας, η Dr. Manuela Francisco, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης της Μονάδας Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ως άνω Πολυτεχνικού Ινστιτούτου.
Η Dr. Francisco, αφού έτυχε θερμής υποδοχής από την διοίκηση του Τμήματος, ξεναγήθηκε στους χώρους και ιδιαίτερα στα Εργαστήριά του. Κατά την παρουσία της είχε σειρά επαφών με τον Τμηματικό Υπεύθυνο του ERASMUS PLUS Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Δρ. Διονύσιο Κατερέλο, με αντικείμενο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων σε θέματα Εκπαίδευσης, την ανταλλαγή εμπειρίας και τη μεταφορά σχετικής τεχνογνωσίας από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Leiria στο Τμήμα μας.
Η κα. Dr. Francisco αφού εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την άριστη συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Τμήματος, παρουσίασε σε ομάδα καθηγητών τις δραστηριότητες της Μονάδας Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ιδρύματός της και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν.
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί στο σημείο αυτό, ότι το Τμήμα έχει αναπτύξει συνεργασία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS PLUS και με άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, γεγονός που καθιστά εφικτή την επίσκεψη και άλλων μελών ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών κοινοτήτων στο Ληξούρι.
Καθίσταται σαφές ότι με την επίσκεψη μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, αναβαθμίζεται η θέση του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στο Ευρωπαϊκό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος

Μπούκας Νικόλαος

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις