Ο Οβελίσκος του Μνημείου της Γέφυρας De Bosset “ντύθηκε” στα μπλε

Στα μπλε “ντύθηκε” ο Οβελίσκος του Μνημείου της Γέφυρας De Bosset στα πλαίσια της εορτής των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα σαν σήμερα, τις 24 Οκτωβρίου του 1945, υπεγράφη ο καταστατικός χάρτης του Οργανισμού, και σε ένδειξη σεβασμού πάνω από 150 μνημεία σε όλον τον κόσμο από τη Νέα Υόρκη έως την Αυστραλία φόρεσαν το επίσημο χρώμα του Οργανισμού,  για να γιορτάζουν την συνεχή προσφορά και παρουσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε κάθε κρίσιμη στιγμή του πλανήτη.

Μία παρουσία που σήμερα περισσότερο από ποτέ κρίνεται απαραίτητη καθώς καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα και με εικόνες που προκαλούν οργή, θλίψη, θυμό, στεναχώρια αλλά κυρίως προβληματισμό για το αύριο. Οι εικόνες με τους πρόσφυγες από την Συρία και άλλα μέρη, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω αναταραχών, πολέμων και συνεχών συγκρούσεων, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους, κατακλύζουν συνεχώς τις οθόνες των τηλεοράσεων, αλλά και το internet και έχουν σαν αποτέλεσμα την παγκόσμια κατακραυγή και την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου που απαιτεί άμεσα λύσεις και στρέφει το βλέμμα του στον ΟΗΕ, έτσι ώστε να σταματήσουν μικρά παιδιά να ξεβράζονται νεκρά σε κάποια παραλία ή να καταλήγουν σε κάποιο νοσοκομείο και να παλεύουν για τη ζωή τους.

Από τις εορταστικές εκδηλώσεις των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ δεν θα μπορούσε να λείπει ο Δήμος Κεφαλονιάς, με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση να αποδέχεται την πρόσκληση του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για συμμετοχή του Δήμου μας, με την Γέφυρα De Bosset να έχει την τιμητική της και τον Οβελίσκο του Ιστορικού Μνημείου να φωταγωγείται στα μπλε, σε μία λιτή τελετή παρουσία του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου, που έλαβε χώρα στην προκυμαία απέναντι από την  Σισιώτισσα με φόντο τον Οβελίσκο, τον οποίο “έλουζαν” δυνατοί προβολείς με γαλάζιο χρώμα.

Αμέσως μετά την φωταγώγηση του Μνημείου ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα σαν μέρα συγκίνησης για την συμμετοχή της Κεφαλονιάς στις εορταστικές εκδηλώσεις ως, “το νησί της Ειρήνης”, όπως ανακήρυξε την Κεφαλονιά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ έκανε παράκληση στον ΟΗΕ να βρει άμεσα λύση στο “καυτό” ζήτημα του προσφυγικού έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία και η οδύνη αυτών των ανθρώπων.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος τόνισε από τη μεριά του ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη φροντίδα από τον ΟΗΕ στην τραγωδία που εξελίσσεται καθημερινά στο Αιγαίο.

Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης βοήθησε και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και συγκεκριμένα ο καθηγητής Αγησίλαος Κονιδάρης, με την επιμέλεια ενός συγκινητικού βίντεο με θέμα όπως είναι φυσικό την προσφυγική κρίση.  Το εν λόγω βίντεο προβλήθηκε κατά την διάρκεια της φωταγώγησης του Οβελίσκου του Μνημείου της Γέφυρας προς τιμήν των 70 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού.

1-DSC00007 1-DSC00009 1-DSC00028 1-DSC00039 1-DSC00041 1-DSC00043 1-DSC00053 1-DSC00057 1-DSC00060 1-DSC00063 1-DSC00074 1-DSC00076 1-DSC00080 1-DSC00084

oveli25 009 oveli25 015

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις