Χουλιαράκης: Στο τέλος Ιουνίου του 2016 η άρση των capital controls

Την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στα τέλη του πρώτου εξαμήνου της επόμενης χρονιάς προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, όπου συζητείται το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, προέβλεψε την άρση των capital controls πριν από την αρχή του β΄ τριμήνου του επόμενου έτους, «φωτογραφίζοντας» ως πιθανότερη ημερομηνία για κάτι τέτοιο τον προσεχή Ιούνιο.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη θα είναι εμφανώς βελτιωμένα, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακατανομή των πόρων με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη, τα δημοσιονομικά μεγέθη έχουν αναθεωρηθεί, είναι βελτιωμένα, η τελική ύφεση θα είναι ηπιότερη για την τρέχουσα χρονιά.

Ετσι, από ύφεση 2,3% που προβλεπόταν αρχικά, τώρα προβλέπεται ύφεση 1,4%, ενώ για το 2016 από πρόβλεψη για ύφεση 1,5% η νέα πρόβλεψη κάνει λόγο για ύφεση 1,3%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης τους τρεις βασικούς στόχους και δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, του οποίου η τελική μορφή θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα

– Η δημοσιονομική ισορροπία που εγγυάται ότι τα δημοσιονομικά οικονομικά δεν θα επιστρέψουν εκεί που ήταν πριν το 2010

– Η κοινωνική δικαιοσύνη με ανακατανομή πόρων και με κοινωνικά μέτρα και δράσεις εκεί που χρειάζονται, όπως ανθρωπιστική κρίση και φορείς υγείας, και

– Η τόνωση του προγράμματος επενδύσεων.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις