Δηλώσεις συγκομιδής έτους 2015

 Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Κεφαλονιάς ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ στους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών, ότι πρέπει να   υποβάλλουν ψηφιακά Δήλωση Συγκομιδής  έως την 30/11/2015 :

Σύνδεση στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ όπως παρακάτω:

http://www.minagric.gr/index.php/el/  → ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   →  

Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων  → ΣΥΝΔΕΣΗ →  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗ). ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.

Η δήλωση συγκομιδής  είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τον ΚΑΝ( ΕΚ) 436/2009 (λεπτομέρειες εφαρμογής του ΚΑΝ  479/2008) και την ΥΑ 3323/99635/01-08-2014 , για όλους τους παραγωγούς οινοστάφυλων , είτε παραδίδουν τη παραγωγή τους στα οινοποιεία , είτε οινοποιούν για λογαριασμό τους.

Υπόχρεοι επίσης, για την υποβολή της παραπάνω δήλωσης είναι και οι παραγωγοί οινοστάφυλων που δεν τρύγησαν τα οινάμπελά τους λόγω ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής. Αυτοί οι παραγωγοί, υποβάλλουν μηδενική Δήλωση Συγκομιδής.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής, οι αμπελουργοί που οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το προϊόν προορίζεται για ιδιοκατανάλωση και οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).

Η υποβολή των Δηλώσεων Συγκομιδής, κάθε αμπελουργικό έτος, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα με την εφαρμογή της  Κοινής Οργάνωσης Αγοράς στον αμπελοοινικό τομέα , και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι αμπελοκαλλιεργητές να μετέχουν στα διάφορα μέτρα του τομέα ( προγράμματα αναδιάρθρωσης , χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης οιναμπέλων  από το Εθνικό Αποθεματικό)

 Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Υπηρεσίας ή στο τηλέφωνο 2671360576 : κ. Αντωνάτου Μαρία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις