Ε.Α.Σ. : Αισιοδοξία για την φετινή Ελαιοπαραγωγή

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την φετινή Ελαιοπαραγωγή στα Νησιά μας και αυτό απορρέει από το γεγονός ότι αναμένεται μια καλή παραγωγή, αλλά και παράλληλα καλής ποιότητας, η οποία σίγουρα θα αποτελέσει μια ανάσα για τους ντόπιους αγρότες.
Επισημαίνεται ότι, η δυναμική που προσδίδει η Ελαιοκαλλιέργεια στην τοπική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Συνυπολογίζοντας μάλιστα και τη δραστηριότητα των Ελαιοτριβείων στο Νομό, αλλά και τη μόχλευση που δημιουργούν τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ελαιοκομία, τότε η δυναμική γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, είναι αναγκαία η αύξηση του ποσοστού του τυποποιημένου ελαιολάδου στο Νομό μας ώστε να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία που θα εισπράττουν οι ντόπιοι Ελαιοπαραγωγοί, την οποία τώρα εισπράττουν άλλοι, εξαιτίας των ποσοτήτων που διατίθενται χύμα.
Ο Ε.Α.Σ. και την φετινή ελαιοκομική περίοδο 2015-2016, θα υποδεχτεί τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς Ελαιοπαραγωγούς στα δύο Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία στα ΧΑΥΔΑΤΑ ΠΑΛΛΙΚΗΣ και στο ΒΑΘΥ ΙΘΑΚΗΣ, ενώ πρόκειται να λειτουργήσει και το Συνεταιριστικό Τυποποιητήριο Λαδιού στη ΣΑΜΗ, ανταποκρινόμενος στο ικανοποιητικό εμπορικό ενδιαφέρον τυποποιημένου ντόπιου ελαιολάδου από εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τονίζει δε, ότι οι ντόπιοι Ελαιοπαραγωγοί αυτό που έχουν να κάνουν είναι να παράγουν ένα καλό προϊόν και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις