Απάντηση του Δήμου στην ανακοίνωση της Βουλευτή για το Δημοτικό Γηροκομείο

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση της βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου για το έργο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, η Δημοτική Αρχή θα ήθελε να επισημάνει τα ακόλουθα:
Ο Δήμος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να πιστωθεί ο λογαριασμός του έργου με το ποσό των 513.691 €.
Άρα γνωρίζει ότι το ποσό υπέρχει στον λογαριασμό από 8/10/2015.
Ωστόσο ο λογαριασμός εξακολουθεί να παραμένει ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ καθώς εκκρεμεί μία διοικητική πράξη από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και ξεπεραστεί το πρόβλημα οπότε ο λογαριασμός του έργου καταστεί ΕΝΕΡΓΟΣ, θα γίνει και η εκταμίευση της εντολής που αφορά στην πληρωμή της προκαταβολής της β΄φάσης του έργου.
Θα θέλαμε εδώ να επισημάνουμε ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή οφείλεται στο μέτρο των capital control που οδήγησε σε αδυναμία ρευστότητας στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και στο ότι το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης έχει αλλάξει την διαδικασία πληρωμής των έργων ΕΣΠΑ, προσθέτοντας επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να ελέγχει απόλυτα τις πληρωμές κάτι που οδηγεί σε καθυστερήσεις πλέον του ενός μηνός.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις