Το πρόγραμμα των δράσεων της ΕΛΜΕΚΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Στο δρόμο του αγώνα:

  • Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά
  • Για άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών
  • Για επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων
Ημερομηνίες Δράσεις –  αγωνιστικές κινητοποιήσεις
Τετάρτη 21 Οκτώβρη, 6.30 μμ, 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου ΓΣ ΕΛΜΕ-ΚΙ ενόψει ΓΣ της ΟΛΜΕ
Πέμπτη 22 Οκτώβρη, 7.30 μμ, Εργ. Κέντρο ΚΙ (ΕΚΚΙ) Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΕΚΚΙ και των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
Τετάρτη 4 Νοέμβρη, 9.30 πμ, 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου Εκλογοαπολογιστική ΓΣ ΕΛΜΕ-ΚΙ και αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ
Πέμπτη 12 Νοέμβρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και μαζική κάθοδος των σχολείων του Νομού στο Αργοστόλι

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Την κατάσταση την γνωρίζεις. Τη ζεις από “πρώτο χέρι” μέσα στο σχολείο σου. Άλλωστε, είσαι κι εσύ γονιός και βλέπεις καθημερινά το παιδί σου να χάνει ατελείωτες διδακτικές ώρες.

Ο Οκτώβρης μπήκε και τα κενά είναι χιλιάδες. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο. Από τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ αποκλείονται ολόκληρες περιοχές (Αττική, Β. Αιγαίο και Δυτ. Μακεδονία).

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι “κάνει ό,τι μπορεί, μέσα σε δύσκολες συνθήκες”, ότι “παίρνει μέτρα με τα οποία τάχα διαφωνεί”. Ζητά από όλους μας “υπομονή και συναίνεση”. Λέει ψέματα. Πέρυσι έμειναν ακάλυπτα 2.500 κενά ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Τα κενά στα σχολεία δεν πρόκειται να καλυφθούν ούτε φέτος. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να συμβιβαστούμε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να την αποδεχτούμε σαν δεδομένη, να μην μας κάνει καν εντύπωση! Μάς θέλει συνένοχους. Να μην της κάνουμε αυτή τη χάρη! Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα, με όπλο το 3ο Μνημόνιο, ξεδιπλώνει έναν ακόμα γύρο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης, σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Φοροληστεία, ιδιωτικοποιήσεις, τσάκισμα του ασφαλιστικού κ.α.

Ποιος κερδίζει απ’ όλα αυτά;

Η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους τον Αύγουστο του 2015 συνέβαλε στην απομάκρυνση της αβεβαιότητας, ενώ είναι ήδη ορατά ορισμένα σημάδια σταθεροποίησης των συνθηκών που λειτουργούν οι επιχειρήσεις» (ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων). Να ποιοι κερδίζουν, να ποιοι τρίβουν τα χέρια τους από τις μεταρρυθμίσεις, από το 3ο Μνημόνιο! Η σταθεροποίηση τους είναι η σταθεροποίηση των κερδών τους, την ώρα που ο λαός μας στενάζει.

Κόβουν από τα παιδιά μας, θυσιάζουν τη μόρφωσή τους, το μέλλον τους, για χάρη των κερδών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των δανειστών, για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς!

Μην αποδεχτείς αυτή την κατάσταση. Η αποχή από τον αγώνα, η μοιρολατρία, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Πάρε μέρος στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Κάνε την ΕΛΜΕ-ΚΙ κάστρο πάλης. Δώσε μαζικό παρών στις ΓΣ και τις αρχαιρεσίες. Στήριξε τις αποφάσεις που έχει πάρει η ΕΛΜΕ-ΚΙ για το συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη, 7.30 μμ στο ΕΚΚΙ και για τη Γενική Απεργία και το παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο στις 12 Νοέμβρη.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Αργοστόλι 14/10/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις