Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Κεφαλονιάς Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Με τις σχολικές καθαρίστριες στο δρόμο του αγώνα για δουλειά με δικαιώματα και σχολική υγεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η συμμετοχή καθαριστριών από μια σειρά σχολεία του Νομού στη σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, δείχνει την αγανάκτηση του κλάδου αυτού για τη νέα μείωση κατά 10%των ήδη απαράδεκτα χαμηλών αποδοχών. Υπάρχουν καθαρίστριες που αμείβονται με 90 ευρώ το μήνα και θα πάνε στα 80, από άλλες «κόβονται» αίθουσες κοκ. Δουλεύουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και για τη μεγάλη πλειονότητα συμβάσεις θα υπογραφούν από αύριο. Υπάρχει ερώτημα εάν τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν. Αίσχος!!!! Είναι σημαντικό γεγονός ότι εκφράζεται η διάθεση για αγώνα ενάντια στην κακοπληρωμένη ακόμη και απλήρωτη εργασία, ενάντια στην εξαθλίωση στην οποία η κυβέρνηση σέρνει τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Στο τραπέζι της συζήτησης μπαίνουν οι απαιτήσεις για κάλυψη των αναγκών τους, για να μη γίνει καμία μείωση των αποδοχών, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, για μόνιμη σταθερή εργασία κοκ. Ανοίγει το ζήτημα της σχολικής υγείας, που είναι πεδίο κοινής δράσης όλης της σχολικής κοινότητας.

Οι φορείς που παραβρέθηκαν (Εργατικό Κέντρο, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ένωση Γονέων, ΕΛΜΕ-ΚΙ, ΔΑΣ ΟΤΑ κλπ) απέδειξαν με την παρουσία τους την ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για το θέμα.

Θα δώσουμε το «παρών» στην παράσταση που θα γίνει

στο Δήμο Κεφαλονιάς

την Τρίτη 13 Οκτώβρη 2015

και ώρα 11 πμ.

Ακόμη πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να εκφραστεί η αλληλεγγύη. Μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι να αγκαλιάσουν αυτή τη δύσκολη ώρα τις σχολικές καθαρίστριες και τον αγώνα τους.

Αργοστόλι 12/10/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Φαρακλός Βαγγέλης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις