Αναστολή κατεδάφισης ξύλινων εξέδρων Κέρκυρας κ’ όροι αδειοδότησης

Στη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ στο Μεγανήσι το Σάββατο 10 Οκτώβρη 2015:
Με αιτία την επανεκκίνηση από τη κυβέρνηση ενεργειών και συνεργείου για την ημικατεδάφιση των ξύλινων εξεδρών της Κέρκυρας,
Βάλαμε θέμα προ Ημερήσιας Διάταξης και τελικά ψηφίστηκε ως θέμα και συζητήθηκε:
«Ενημέρωση για τις θέσεις της κυβέρνησης της Αθήνας,, και τις ενέργειες από τον Μάρτη 2015 μέχρι σήμερα της διοίκησης της Περιφέρειας Ι.Ν. για το μέγα θέμα της θαλασσινής Κέρκυρας, για τις ξύλινες εξέδρες και λήψη αποφάσεων για προστασία του πλούτου αυτού της Κέρκυρας και άλλων νησιών.»
Αποδείκτηκε ότι η Διοίκηση της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-Γαλιατσάτου αλλά και η Διοίκηση του Δήμου από τον Μάρτη μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτα. Ενώ τη διαδικασία κατεδάφισης επανεκίνησε για αύριο Δευτέρα ο Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Πουλάκης.
Τελικά το Συμβούλιο, με αρνητική ψήφο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσούκα, δέχτηκε τη πρότασή μας και απεφάσισε να επικαιροποιήσει την απόφαση του Μάρτη 2015, και ειδικότερα ζητά από τη κυβέρνηση άμεση Αναστολή κατεδάφισης των εξεδρών της Κέρκυρας, πλην δύο ήδη κατεστραμμένων, και στην επόμενη συνεδρίαση θα εγκρίνει πρόταση νόμου –τροπολογίας για νέα διαδικασία αδειοδότησης, την οποία θα συντάξουν οι κ.κ. Καλούδης και Σαλβάνος.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις