Περισσότεροι οι Έλληνες χωρίς εργασία από αυτούς που εργάζονται! Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Αμετάβλητη στο 25% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο του 2015 στην Ελλάδα έναντι του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Παράλληλα, κατέγραψε μείωση σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014 όπου ανερχόταν στο 26,3%.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούλιο του 2015 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.591.407 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.196.736 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.296.280 άτομα. Δηλαδή, οι Έλληνες που δεν εργάζονται είναι πάνω από 4.300.000, όταν όσοι έχουν εργασία είναι μόλις 3,5 εκατομμύρια!

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 33.506 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2014 (αύξηση 0,9%) και μειώθηκαν κατά 508 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015 (αμελητέα μεταβολή).

Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 71.421 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2014 (μείωση 5,6%) και κατά 1.863 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015 (μείωση 0,2%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 10.248 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2014 (μείωση 0,3%) και κατά 1.984 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015 (μείωση 0,1%).

Η εποχική προσαρμογή είναι μια στατιστική τεχνική που «απομακρύνει» την επίδραση της εποχικότητας από μια χρονολογική σειρά, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο περισσότερο ορατή την υποκείμενη τάση στη μεταβολή ενός μεγέθους. Οι χρήστες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι η εποχική διόρθωση στηρίζει τις εκτιμήσεις της στα δεδομένα πολλών μηνών για να μπορέσει να διακρίνει την επίδραση των εποχικών παραγόντων και να την αφαιρέσει από τα εκτιμώμενα μεγέθη. Χρειάζονται αρκετές «παρατηρήσεις» (δηλαδή, ικανό πλήθος μηνιαίων εκτιμήσεων) έτσι ώστε η χρονοσειρά να αντανακλά μια σημαντική μεταβολή των μεγεθών της απασχόλησης και
της ανεργίας.

Οι μηνιαίες εκτιμήσεις υπόκεινται σε αναθεωρήσεις τους επόμενους μήνες που οφείλονται στην ενημέρωση των εποχικά διορθωμένων χρονοσειρών κάθε φορά που προστίθενται νέα μηνιαία στοιχεία, καθώς και λόγω της ενημέρωσης του μοντέλου εποχικότητας με πλήρη ετήσια δεδομένα.

Οι χρήστες πρέπει επίσης να λαμβάνουν υπόψη ότι οι πρώτες εκτιμήσεις του ποσοστού ανεργίας για τον εκάστοτε τελευταίο μήνα μπορεί να αναθεωρηθούν διότι παράγονται με τα συλλεχθέντα και επεξεργασμένα κατά την δημοσίευση του δελτίου τύπου στοιχεία, τα οποία δε συμπίπτουν με τα τελικά συλλεχθέντα και επεξεργασμένα στοιχεία. Για αυτό το λόγο οι μηνιαίες εκτιμήσεις αναθεωρούνται όταν γίνουν γνωστές οι τελικές τριμηνιαίες εκτιμήσεις.

aftodioikisi.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις