Τι συζήτησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου 2015, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης των Περιφερειαρχών όλης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έθεσε στον Υπουργό κ. Αποστόλου, σειρά ζητημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, και τα οποία επιγραμματικά είναι:

1. Ανάγκη καλόπιστης συνεργασίας Υπουργείου και Περιφερειών ώστε να αντισταθμιστούν τα μνημονιακά μέτρα που πρόκειται να ισχύσουν στην αγροτική οικονομία.
2. Στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με πρόσληψη γεωτεχνικού προσωπικού (κτηνίατροι και γεωπόνοι)
3. Επέκταση της εφαρμογής του κανονισμού 229/2013 της Ε.Ε. για στήριξη της γεωργίας και στα Ιόνια Νησιά
4. Νομοθετική ρύθμιση για την επαναλειτουργία της βιντζότρατας
5. Αντιμετώπιση του προβλήματος επιλεξιμότητας των ιδιόκτητων βοσκότοπων
6. Παραχώρηση στην Π.Ι.Ν. των εγκαταστάσεων του ΚΕΓΕ στην Κέρκυρα και των κατασκηνώσεων «Βρύση Πασά» στην Λευκάδα.
7. Οριστική αντιμετώπιση της μη διαγραφής των ζώων που δεν υπάρχουν
8. Παράταση τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων που είναι σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ότι θα εξετάσει τα αιτήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα οποία καταρχήν αντιμετωπίζει θετικά.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις