Το χαίρε της τραγωδίας (1903) – Ποίημα του Κωστή Παλαμά /Ανάγνωση Κώστας Ευαγγελάτος 2015

Ο εικαστικός, λογοτέχνης, περφόρμερ και θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος στη φετινή εκδήλωση ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, ανέγνωσε το αριστουργηματικό ποίημα ΤΟ ΧΑΙΡΕ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ (1903) του ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ, ποίημα της ενότητας Η ΗΡΩΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ που εκδόθηκε το 1907.

Το υψηλής έμπνευσης και έκφρασης ποίημα συνέθεσε ο μεγάλος Ποιητής για την περίσταση της έναρξης του Εθνικού Θεάτρου με την ιστορική παράσταση της Ορέστειας του Αισχύλου. Η παράσταση αυτή σηματοδότησε πλήθος έντονων αντιδράσεων από τους αντιδημοτικιστές “γλωσσαμύντορες”.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος τονίζει το διαχρονικό πνεύμα του ποιήματος που έχει απαγγελθεί και ερμηνευτεί ελάχιστες φορές. Η βιντεολήψη έγινε από τον Σπύρο Αμπατιέλο στην τελική πρόβα, μεσημέρι στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι. Μουσική υπόκρουση του Νίκου Γαρμπή-Nicofilimon.

 Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις