Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητευόμενης νεολαίας με την Κολωνία

Πρόγραμμα ανταλλαγής νεολαίας ανάμεσα σε νέους από την Κολωνία της Γερμανίας και Κεφαλονίτες πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά σε συνεργασία με τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο, ο οποίος είναι και ο εκτελεστικός φορέας του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τίτλο “Επάγγελμα-Γνώση-Μάθηση” και απευθύνεται σε νέους μεταξύ 17 και 27 ετών και γίνεται στα πλαίσια ενδυνάμωσης των σχέσεων με την Γερμανία, και συγκεκριμένα ειδικού προγράμματος “για παιδιά και νεολαία (KJP) του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας (BMFSFJ).

Την Κεφαλονιά θα επισκεφθούν 8 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί, συνοδευόμενοι από επικεφαλή της Δημοτικής Αρχής της Κολωνίας, όπου θα ξεναγηθούν σε διάφορες τοπικές επιχειρήσης σε συνεργασία με το ΙΕΚ και το ΤΕΙ. Όπως πληροφορηθήκαμε η όλη ιδέα του προγράμματος βασίζεται σε συμφωνία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον Γερμανό ομόλογό του, Γιοαχίμ Γκάουκ με σκοπό την ίδρυση ενός Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα της εκπαίδευσης του προγράμματος ανταλλαγής αφορά την γαστρονομία, την κηπευτική και την γεωργία, και θα διαρκέσει από τις 2 Οκτωβρίου έως και τις 9 Οκτωβρίου. Οι φοιτητές θα φθάσουν στην Κεφαλονιά την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου από τον Πόρο, στη συνέχεια το Σάββατο 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μία μικρή γιορτή-καλωσόρισμα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, ενώ την Κυριακή 4 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν την ξενάγησή τους από την Κριτονού όπου όπως μάθαμε ο κ. Μεταξάτος τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και την Δευτέρα τα παιδιά αφού χωριστούν σε ομάδες θα μεταβούν σε διάφορες επιχειρήσεις έτσι ώστε να μάθουν από πρώτο χέρι τα μυστικά της ελληνικής γαστρονομίας, και τις μεθόδους κηπευτικής και γεωργίας από ντόπιους παραγωγούς. Το πρόγραμμα μαθητείας θα ολοκληρωθεί με ένα γεύμα που θα ετοιμάσουν οι μαθητές στον πολυχώρο εστίασης, Μύθος.

Υπεύθυνη του όλου προγράμματος είναι η κα Αλεξάνδρα Κούλακ, η οποία μας ανέλυσε το όλο πρόγραμμα σήμερα το πρωϊ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ευάγγελο Κεκάτο, ο οποίος παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής που στηρίζει την κίνηση αυτή, στα πλαίσια μιας πιο ουσιαστικής συνεργασίας με την Γερμανία σε συνδυασμό και με την αδελφοποίηση που προχωράει με τον Δήμο Ράιν Νέκαρ Κράις αλλά και με την παρουσία της Κεφαλονιά στην έκθεση Μainmarkt που έλαβε χώρα στο Μάνχαϊμ.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μαθητές από την Κεφαλονιά θα μεταβούν την Άνοιξη του 2016 με τη σειρά τους στην Κολωνία. Τα έξοδα θα καλυφθούν εξολοκλήρου από δωρεές καθώς δεν υπάχουν διαθέσιμα κεφάλαια.

KULLAC-ΚΕΚΑΤΟΣ

1-DSC02878 1-DSC02888

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις