Ρωμανιάς: Οι ασφαλισμένοι δεν έχουν εγγύηση για το ποσό που θα παίρνουν

 Σε τρεις επερχόμενους χειμάρρους διατάξεων στο ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο πρώην γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, επισημαίνοντας ότι οι ασφαλισμένοι σε αυτό το σύστημα δεν θα έχουν καμία εγγύηση για το ποσό που θα λαμβάνουν.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, έκανε λόγο για τρεις χείμαρρους διατάξεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στον Οκτώβριο του 2015, επισημαίνοντας ότι πρώτος είναι αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί, ο δεύτερος αυτά που προβλέπει το μνημόνιο και ο τρίτος αυτός που προέρχεται από «τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι μέσα σε ένα μήνα θα κάνει ο,τι δεν έκαναν οι άλλοι σε 40 χρόνια».

Επιπλέον, μιλώντας για τον τρίτο χείμαρρο είπε πως καταργείται η επικουρική ασφάλιση, «αλλά δεν ξέρεις τι θα πάρεις, εάν η κυβέρνηση κάνει εσφαλμένη επένδυση των χρημάτων σου, τη νύφη δεν θα την πληρώσει το ταμείο ή η κυβέρνηση αλλά εσύ».

Ο κ. Ρωμανιάς απέκλεισε επίσης κάθε ενδεχόμενο να βρεθεί ισοδύναμο για να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και πρόσθεσε ότι ο νόμος 43/36 είναι «ανεφάρμοστος» και πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε.

Μέσα στο μνημόνιο προβλέπεται εξοικονόμηση 450 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες του χρόνου από τα χρήματα που δίνει το κράτος για τις συντάξεις, ωστόσο, όπως επεσήμανε, μέσα στο 2016 το ποσό της εξοικονόμησης ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ.

«Αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν με ισοδύναμα, θα γίνει περικοπή συντάξεων», σημείωσε, προσδιορίζοντας μάλιστα το μεσοσταθμικό ποσοστό της περικοπής για συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ στο 11%-13%.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις