Να εμποδιστεί κάθε ενδεχόμενο ονομαστικού φακελώματος εκπαιδευτικών και μαθητών

Να εμποδιστεί

κάθε ενδεχόμενο ονομαστικού φακελώματος εκπαιδευτικών και μαθητών

Άμεσα το Υπουργείο Παιδείας

να σταματήσει τη διακίνηση των ημερολογίων των σχολείων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απαίτηση αποστολής του ημερολογίου της σχολικής ζωής (σε αντίγραφα) για το μήνα Μάρτιο 2015, από την Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας. Η δικαιολογία της συγκεκριμένης Περιφερειακής Διεύθυνσης, προς τα σχολεία του Νομού είναι ότι «τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για στατιστικούς λόγους και ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του σχολείου σας και το εκπαιδευτικό προσωπικό». Τα όποια στατιστικά ενδιαφέρουν τη διοίκηση της εκπαίδευσης υπάρχουν στα μηχανογραφικά συστήματα του Υπουργείου Παιδείας και επομένως, η επίκλησή τους είναι προσχηματική. Για πρώτη φορά διακινούνται με αυτόν τον απαράδεκτο και απροσχημάτιστο τρόπο – ακόμη και με e-mail – στοιχεία των σχολείων που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία μαθητών και εκπαιδευτικών (ονομαστική καταγραφή συμπεριφορών, ποινών, συμμετοχή σε απεργίες κλπ). Κανένα δικαίωμα δεν έχει ούτε η εν λόγω Διεύθυνση για το αίτημα που απευθύνει ούτε οι Διευθυντές των σχολείων για να ανταποκριθούν σε αυτό. Οι μαθητές και οι γονείς τους αγνοούν το γεγονός ότι τα παιδιά τους «βγαίνουν στον αέρα», ότι τα καθημερινά σχολικά προβλήματα στα οποία κάθε έφηβος εμπλέκεται κυκλοφορούν σε «σκαναρισμένα» ημερολόγια ανά την Ελλάδα.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΟΠΑΙΘ) και την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων να σταματήσουν την κάλυψη στο ενδεχόμενο φακέλωμα μαθητών και συναδέλφων και στο να δίνεται η δυνατότητα χρήσης προσωπικών δεδομένων από τρίτους από έγγραφά που πρέπει να βρίσκονται στην αποκλειστική ευθύνη του σχολείου. Άλλωστε στα στοιχεία των αξιολογήσεων των σχολικών μονάδων με βάση τις «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ και του ΟΟΣΑ περιλαμβάνονται τα στοιχεία της καθημερινής ζωής, τη συμμετοχή στις απεργίες. Είναι ψηφισμένα – υπογραμμένα στο μνημόνιο 3 και οι διαβεβαιώσεις για την αθωότητα της ενέργειας είναι εκ του πονηρού. Αυτά που έκαναν κάποτε, σε μαύρες εποχές, οι «αντιδραστικοί» τα κάνουν σήμερα οι πρώην «αντιμνημονιακοί» με τη σφραγίδα της πολιτισμένης ΕΕ και την επίκληση των «σύγχρονων» μεταρρυθμίσεων για το σχολείο.

Αργοστόλι 9/9/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Η Αντιπρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Ποταμιάνου Σοφία Φαρακλός Βαγγέλης

Afisa11_9_15

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις