Γιάννης Μπαλάφας: Ο λαός έχει μνήμη και ξέρει ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν την παλινόρθωση”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Μπαλάφα και τον Γεράσιμο Βασιλάτο.

Η συνέντευξη έγινε στα πλαίσια της προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποίηθηκε νωρίτερα στο Ληξούρι ενόψει των επερχόμενων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, ο Μάκης Βασιλάτος τόνισε στον χαιρετισμό του ότι,  “αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να σταθεί όρθιος και να απαλλαγούμε από το παλιό”.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οποία στην ομιλία της παραδέχθηκε ότι οι εκλογές είναι απαραίτητες αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε χάσει τη δεδηλωμένη, με τη συμφωνία να είναι πολύ μακριά από όσα είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του στη Θεσσαλονίκη αλλά και από τις ηθικές αξίες της Αριστεράς.

Ο Γιάννης Μπαλάφας από τη μεριά του έκανε αναφορά στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αυτούς τους επτά μήνες κάνοντας λόγο για σκληρούς διαπραγματευτές και αντιευρωπαίους, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε, “επεδίωκαν να είμαστε μια παρένθεση και να πάθουμε οικονομική ασφυξία, θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα υπογραφή μιας συμφωνίας ή επιστροφή στη δραχμή”, ενώ θέλησε να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο κόσμος θα δώσει την απαραίτηση αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πάει ξανά σε εκλογές, συγκεκριμένα δήλωσε: “Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε. Ο λαός έχει μνήμη και ξέρει ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν την παλινόρθωση”. Στην ομιλία του δεν άφησε κανένα περιθώριο για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει τις προσεχείς εκλογές να ακολουθεί πιστά τη συμφωνία που υπογράφτηκε με τους εταίρους, χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπαλάφας, “εμείς δεν θα το παίξουμε τσάμπα μάγκες, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας με ισοδύναμα μέτρα και λειάνσεις”.

Ένα θέμα που καίει το νησί μας και ιδιαίτερα των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας είναι η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ με την κα Θεοπεφτάτου να αναφέρει ότι απαλλάσονται από τον ΕΝΦΙΑ όσα σπίτι κρίθηκαν κίτρινα και κόκκινα. Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε η κα Θεοπεφτάτου όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις που εξέφρασε ο επιστημονικός σύμβουλός της, Γιάννης Βαρούχας σε κείμενό του, αποκαλώντας όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως “αποστάτες” λέγοντας ότι ήταν “τελείως άκαιρες”.

Όπως μας αποκάλυψε η κα Θεοπεφτάτου τα μηνύματα που παίρνει από τον κόσμο είναι θετικά, συμπληρώνοντας όσον αφορά την στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ ότι, “Αν ψήφιζα όχι, θα παρέδιδα και τη βουλευτική μου έδρα. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα αλλά είπα να μείνω και με τις δικές μου δυνάμεις να το παλέψω”.

ΒΑΣΙΛΑΤΟ-ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ (2)

Όλη η συνέντευξη που παραχώρησε η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας. Πολλοί ρωτούν γιατί έπρεπε να πάμε σε εκλογές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει, τόσο ηθική όσο και πολιτική διάσταση:
Με το πέρας της διαπραγμάτευσης η κυβέρνησή μας αισθάνθηκε την υποχρέωση να κριθεί από τους συμπολίτες μας, για όλα όσα έκανε και για αυτά που σκοπεύει να πραγματοποιήσει στο μέλλον.
Είναι άλλωστε βέβαιο, πως η δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα απαιτεί μια ισχυρή κυβέρνηση, με συνοχή, ικανή να δώσει τις μάχες χωρίς εσωκομματικές έριδες και τρικλοποδιές. Η «δεδηλωμένη» κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι μια λέξη κενή περιεχομένου. Μας υπενθυμίζει, τόσο το δημοκρατικό καθήκον μιας κυβέρνησης να ασκεί την εξουσία, έχοντας στο πλευρό της την πλειονότητα των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού, όσο και την υποχρέωσή της να παραδίδει αυτή την εξουσία στην κρίση των πολιτών, όταν και αν χαθεί η δεδηλωμένη πλειοψηφία.
Με λίγα λόγια, η κυβέρνησή μας εξάντλησε τη λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Τώρα, όπως αρμόζει στη Δημοκρατία, ο λόγος χρειάζεται εκ νέου να δοθεί στον κυρίαρχο Λαό.
——————————————–
Είναι σε όλους γνωστό πως η κυβέρνηση και μαζί όλη η χώρα έζησαν πρωτόγνωρες στιγμές: απειλές, τελεσίγραφα, χρηματοπιστωτική ασφυξία, εκβιασμοί. Ο Λαός μας με την υποδειγματικά ψύχραιμη και αγωνιστική στάση του στήριξε τις προσπάθειές μας. Πρέπει όμως να είμαστε καθαροί: το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαμε, αυτό που ονειρευόμασταν. Αποτρέψαμε όμως τα χειρότερα. Οι δυνάμεις των αντιπάλων αποδείχτηκαν υπέρτερες. Η συμφωνία όμως που τελικά φέραμε, δεδομένων των αρνητικών συσχετισμών στην Ευρώπη, αλλά και την πρόσδεση της χώρας στους όρους των μνημονίων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ήταν η καλύτερη δυνατή.
Μας καταλογίζουν πως υιοθετήσαμε τη θατσερική άποψη πως «δεν υπάρχει εναλλακτική». Ακριβώς το αντίθετο συνέβη: Υπήρχε εναλλακτική στη συμφωνία και αν την υιοθετούσαμε θα ήταν καταστροφική για τον τόπο, μα κυρίως για τη φτωχή οικογένεια. Την απορρίψαμε αυτή την εναλλακτική, όχι ελαφρά τη καρδία, μα με προσωπικό και συλλογικό κόστος.
Πράγματι η συμφωνία κινείται μακριά από τις αρχές και τις αξίες μας. Όποιος όμως νομίζει πως δεν έχει σημασία ποιος θα κληθεί να την εφαρμόσει, δεν αντιλαμβάνεται το διακύβευμα αυτών των εκλογών.
Η αποτίμηση της τρέχουσας συγκυρίας, ωστόσο, περιλαμβάνει και μια πολύ σημαντική παραδοχή: Η Ευρώπη μετά τη διαπραγμάτευση δεν είναι πια η ίδια. Αποκαλύφθηκαν οι αρνητικές συνέπειες της λιτότητας, καταδείχθηκε η απειλή της γερμανικής ηγεμονίας, ο άξονας Γαλλίας-Γερμανίας είναι πια παρελθόν, διαφάνηκε η ρήξη μεταξύ Βορρά και Νότου στην Ευρώπη, καθώς και μεταξύ Ευρώπης-ΗΠΑ.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως το ουσιαστικό μέλημα των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης ήταν η ανατροπή της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς, η οποία αναδύθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος. Όσοι δεν βλέπουν τη σημασία αυτού του γεγονότος, δεν μπορούν να αντιληφθούν πως πρόκειται για μια μεγάλη νίκη. Και μόνο η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. αλλάζει του συσχετισμούς. Γιατί αυτή ακριβώς η είσοδος στις ρωγμές του συστήματος είναι που θα προκαλέσει στο μέλλον νέα ραγίσματα.
Οι δυσκολίες δυστυχώς δεν τελειώνουν εδώ για το Λαό μας. Παρόλα αυτά, με την εκταμίευση της δόσης η αγορά θα αναπνεύσει μετά από το σοκ που υπέστη με το κλείσιμο των τραπεζών. Σιγά-σιγά η κατάσταση θα αρχίσει να ομαλοποιείται. Το στοίχημα τώρα είναι να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας, οι οποίες είναι υπαρκτές. Θα ήταν όμως χρήσιμο να τη συγκρίνουμε με τη συμφωνία που ετοιμαζόταν να φέρει η κυβέρνηση Σαμαρά και να αποτιμήσουμε και τα θετικά της σημεία:
Εξασφαλίσαμε τριετή χρηματοδότηση, αντί της πεντάμηνης που έφερνε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Οι προβλέψεις για την ανθρωπιστική κρίση (όρος που καθιερώθηκε πανευρωπαϊκά μέσω της διαπραγμάτευσης) θα συνεχιστούν.
Υπάρχει ρητή αναφορά στην αναζήτηση ισοδυνάμων, αντί της άμεσης εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείματος για τα επικουρικά ταμεία.
Αποτρέψαμε την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της μικρής ΔΕΗ.
Αποτρέψαμε τις απολύσεις στο δημόσιο, αγωνιζόμαστε με προοπτική να ανατρέψουμε το καθεστώς ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Η συμφωνία διέπεται πλέον από το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο και όχι από το αγγλικό.
Υπάρχει αναφορά στην απομείωση του ελληνικού χρέους, ιδιαίτερα σημαντικού παράγοντα για το μέλλον της χώρας.
Προβλέπει πολύ μικρότερα πλεονάσματα σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία, με κέρδος για τη χώρα της τάξης των 20 δις ευρώ.
—————————————————-
Τέλος πρέπει να αναλογιστούμε πως μέσα σε ακραίες συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και σε διάστημα μόλις λίγων μηνών η κυβέρνηση της Αριστεράς έδωσε ισχυρά δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά και οραματίζεται το μέλλον της χώρας:
Η Ρύθμιση των 100 δόσεων, τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το ν/σ για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, ο νόμος για το μεταναστευτικό, το σταμάτημα των εργασιών στις Σκουριές, η επαναφορά σχολικών φυλάκων, καθαριστριών, και διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, η πρόσληψη 600 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η επίλυση του προβλήματος των αιωνίων φοιτητών με τρόπο που δεν αδικεί κανένα και δεν επιβαρύνει οικονομικά τα ιδρύματα, η κατάργηση εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και η επικείμενη πρόσληψη 4500 ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η επαναλειτουργία του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), η αναγνώριση από την πολιτεία των συνεπειών του σεισμού του 2014 για του μαθητές και τις μαθήτριες της Κεφαλονιάς με την ποσοστιαία εισαγωγή περισσότερων στα πανεπιστήμια, η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.
Τα παραπάνω είναι δείγματα γραφής για το τι είναι ικανή και πρόθυμη να εφαρμόσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
———————————————————
Είναι αλήθεια πως ο δρόμος είναι ανηφορικός. Η σημαντικότερη μάχη που θα κληθούμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα είναι αναμφισβήτητα αυτή ενάντια στα ντόπια ισχυρά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο. Η μάχη ενάντια στη διαπλοκή, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή. Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να λογοδοτήσουν όσοι απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας και θησαυρίζουν στις πλάτες των πολλών.
Παράλληλα όμως καλούμαστε να οικοδομήσουμε ένα νέο κράτος: αποτελεσματικό, διαφανές και φιλικό προς τους πολίτες του. Πρόκειται για την πιο δύσκολη μάχη που η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει, μια μάχη όμως που είναι απαραίτητη. Αν το στοίχημα κερδηθεί, θα έχουμε προικίσει τις νέες και τους νέους μας, τους πιο βαριά χτυπημένους από την κρίση και την ανεργία, με την πιο σημαντική παρακαταθήκη. Ενός κράτους σύγχρονου και αποτελεσματικού.
Φίλες και Φίλοι, ήρθε η ώρα να κριθούμε όλοι.
Όσοι δώσαμε τη μάχη μέσα και έξω από τα σύνορά μας και όσοι με περισσή ευκολία – την ευκολία του αντιπολιτευτικού λόγου και των «καθαρών ιδεολογιών» – μιλάνε επιπόλαια για επιστροφή στη δραχμή. Και όσοι με αίσθημα ευθύνης αρνούνται να παραδώσουν τους πιο αδύναμους βορρά στα ξένα και ντόπια συμφέροντα και όσοι ονειρεύονται αλλαγή νομίσματος – με μνημόνιο – εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης.
Θα κριθούμε όλοι. Όσοι οραματιζόμαστε να αφήσουμε στις νέες γενιές ένα άλλο κράτος, μια άλλη χώρα από αυτή που γνωρίσαμε, και όσοι επιθυμούν την επιστροφή στο παλιό καθεστώς της διαπλοκής και του ρουσφετιού. Όσοι μας εγκαλούσαν γιατί δεν υπογράφαμε οτιδήποτε αξίωναν οι δανειστές και τώρα μιλάνε σαν να ήρθαν εχθές στην Ελλάδα, σαν να μην είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Καλούμαστε όλοι να επιλέξουμε την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Τους πιο ικανούς να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας. Με την ψήφο μας καλούμαστε να αποφασίσουμε αν η κυβέρνησή μας έδωσε τη μάχη με την αποφασιστικότητα που απαιτούσε η συγκυρία. Με την ψήφο μας καλούμαστε να αποφασίσουμε αν η συμφωνία μπορεί να αποτελέσει την αρχή για τη δύσκολη ανάκαμψη της πατρίδας μας. Καλούμαστε να επιλέξουμε ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα την απομείωση του χρέους, ποιος μπορεί να ανοίξει τις βαθιές τομές στο κράτος, που τόσο έχουμε ανάγκη. Καλούμαστε να αποφασίσουμε ξανά το μέλλον μας, το μέλλον της Ελλάδας.

Αργοστόλι, 6-9-2015
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Υπ. Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

5/2/2015
Μετά από επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, διασφαλίστηκε παράταση της προθεσμίας, η οποία έληγε στις 7 Φεβρουαρίου 2015, για την υποβολή αιτήσεων στεγαστικής συνδρομής προς την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων για την αποκατάσταση των κτισμάτων που έχουν πληγεί από τους σεισμούς. Η παράταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν έχουν ακόμα υποβάλλει αίτηση, αν και δικαιούνται.
11/2/2015
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη, προκειμένου να επιλυθούν οι εκκρεμότητες και οι διαδικασίες επιτάγχυνσης της αποκατάστασης των επιπτώσεων των καταστροφικών σεισμών του Ιανουαρίου 2014.
Αναλυτικότερα τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :
o Αντιμετώπιση γραφειοκρατικών καθυστερήσεων σε σχέση με την Στεγαστική Συνδρομή στους πληγέντες
o Βελτίωση θεσμικού πλαισίου για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής
o Αποκατάσταση Οδικού Δικτύου
o Αποκατάσταση των εργατικών κατοικιών
o Η αποκατάσταση των δημοτικών / δημόσιων κτιρίων και των σχολείων

17.2.2015
Μετά την ανακίνηση του θέματος από τη Βουλευτή του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Δικτύων με στόχο την άμεση υλοποίηση των δράσεων αποκατάστασης από τους σεισμούς και θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 3,7 εκ ευρώ και αφορά δράσεις αποκατάστασης των δημόσιων υποδομών.
3/3/2015
Συνάντηση ανάμεσα στους Βουλευτές νησιωτικών περιοχών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, σε αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των νησιωτικών περιφερειών στα θέματα που αφορούν την υγεία.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις άμεσες ανάγκες στελέχωσης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Ο Υπουργός εξέθεσε προτάσεις για την ανακούφιση των δομών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και για την πιο αποτελεσματική διακομιδή των ασθενών στα νησιά. Στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται κοινή υπουργική απόφαση σχετική με την περίθαλψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, στα πλαίσια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
2/4/2015
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θ. Δρίτσα
Θέμα: «Παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης χερσαίων χώρων της ζώνης λιμένα.»
Από αυτή την ερώτηση προκλήθηκε ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου Ναυτιλίας για την απλή χρήση των χερσαίων ζωνών λιμένα από επαγγελματίες

6/4/2015
Κατάθεση ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ-ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ
Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
Θέμα: «Θέματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

19/5/2015
Τοποθέτηση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τις σχετικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.
25/5/2015
Διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, όσο και με τον Διευθυντή του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κώστα Αλεξίου.
Τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν σε δωρεές προερχόμενες από ιδρύματα, οι οποίες προορίζονται για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό των δύο Νοσοκομείων μας, καθώς και στην επιτακτική ανάγκη στελέχωσής τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόκειται άμεσα να τοποθετηθούν 15 στελέχη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, γεγονός που αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά τις Δομές Υγείας της Κεφαλονιάς.
29-5-2015
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Κατάθεση προτάσεων για ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις στο τρέχον έτος για τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στο γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής τόνισε την ανάγκη για κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. για το έτος 2015 στα δύο νησιά που επλήγησαν από τους περσινoύς καταστροφικούς σεισμούς, καθώς και τη συμπερίληψη της Ιθάκης στις ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις του ίδιου έτους
3-6-2015
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, Αποστόλη Καραναστάση και Αλεξάνδρας Τσανάκα, μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του προέδρου του ΕΤΑΑ, Στέλιου Πλιάκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν το ασφαλιστικό των διπλωματούχων μηχανικών και η γενικότερη κατάσταση του κλάδου, ο οποίος επλήγη καίρια από την οικονομική κρίση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ασφαλιστικά προβλήματα των νέων μηχανικών και στις μεγάλες αυξήσεις στις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα των οφειλετών που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω υψηλών χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα.

17-6-2015
Τοποθέτηση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).
Η Βουλευτής αναφέρθηκε στον παράγοντα της νησιωτικότητας, ο οποίος θα έπρεπε να αξιολογείται ως επιβαρυντικός στα περισσότερα νομοθετήματα.
Συγκεκριμένα, πρότεινε τη συμπερίληψη στο ΕΣΔΑ τριών καίριων σημείων που σχετίζονται με την ιδιαίτερη φύση των νησιών:
1. Οι συμπράξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων που προβλέπει το Σχέδιο δε μπορούν να ισχύσουν στην περίπτωση των Καλλικρατικών Νησιωτικών Δήμων, οι οποίοι δε γειτνιάζουν με άλλους Δήμους.
2. Τα στατιστικά πληθυσμιακά στοιχεία που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται από την τουριστική κίνηση των νησιών.
3. Η Κεφαλονιά, όπως και τα άλλα νησιά της χώρας, είναι αναγκασμένη να εξυπηρετεί το επιπλέον κόστος που προκύπτει από την ενάλια μεταφορά των απορριμμάτων.

26-6-2015
Ανοικτή επιστολή
Στον συντονιστή του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής καθηγητή κ. Λιαργόβα για την εκπόνηση συγκριτικής μελέτης για την έμμεση φορολογία στην Ε.Ε., με έμφαση στην ειδική περίπτωση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε νησιωτικές περιοχές.
27-7-2015
Ανοικτή επιστολή
Στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θ. Δρίτσα για την ανάγκη δρομολόγησης της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη

20-8-2015
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση των αγροτών, οι βοσκήσιμες γαίες και η χρηματοδότηση των προγραμμάτων δακοκτονίας.

Άλλες Ενέργειες
Εξασφάλιση οχήματος για τους εθελοντές πυροσβέστες
Ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ)
Αντιμετώπιση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδια του νησιού
Προσπάθειες υπέρ των ψαράδων – βιντζότρατα
Στα πλαίσια της αναμόρφωσης των αντικειμενικών αξιών, την ανάγκη άρσης των αδικιών σε αγροτεμάχια εκτός σχεδίου και περιοχές όπως η Λειβαθώς
Προμήθεια δύο ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ
Παρεμβάσεις σε θέματα στελέχωσης των υπηρεσιών των νησιών μας (μετακινήσεις εκπαιδευτικών και άλλων δημόσιων υπαλλήλων που θέλουν να εγκατασταθούν στα νησιά μας, ελλείψεις υπηρεσιών)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

1) Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου
2) Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας
3) Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος
4) Επιτροπή Προώθησης & Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου σε θέματα Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (επικεφαλής)
5) Επιτροπή Προώθησης & Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου σε θέματα Περιβάλλοντος

1-DSC02482 1-DSC02477 1-DSC02474 1-DSC02470 1-DSC02466

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις