Η «ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ, παρουσιάζει το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Η ΦΟΝΙΣΣΑ», σε θεατρική διασκευή Κώστα Πολιτόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαιδη. Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης και κοστούμια η Όλγα Σχοινά . Παίζουν οι ηθοποιοί: Στο ρόλο της «Φραγκογιαννούς» η Φωτεινή Φιλοσόφου, Τζένη Οικονόμου, Έρρικα Μακρή, Γιάννης Τσιώμου

ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 9.00μ.μ.
ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 10 ευρώ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
«Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (Τηλ: 2671025600) Ώρες Προπώλησης: Παρασκευή 14 & Κυριακή 16 Αυγούστου 8.00 -10.00μμ
Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Αυγούστου 9.00πμ – 4.00μμ

Λαϊκή τραγωδία και απελπισμένη κραυγή, χαρακτηρίζει τη “Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ο σκηνοθέτης Γιάννης Νικολαΐδης.
Η ηρωίδα “Φραγκογιαννού”, δίνει προσωπική αλλά φρικτή λύση για τα συμφέροντα των ομοιών της εξαθλιωμένων ανθρώπων, κυρίως των γυναικών.
Σκληρή επιλογή μα τραγική λύτρωση ο θάνατος.
Η Φραγκογιαννού σκοτώνει συνειδητά και επαναληπτικά, χωρίς ενδοιασμούς ψυχικούς. Με ταξικό υπολανθάνον ένστικτο. Θεωρεί τις πράξεις της κοινωνική δικαιοσύνη και προσφορά. ” Τυφλή ανάγκη ο φόνος”
Σταματάει τις πράξεις της με την παρέμβαση της τρέχουσας εξουσίας.
Ο Παπαδιαμάντης είναι ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων, με ίσκιο θεόρατο, που όσο υπάρχει ελληνική γλώσσα θα μας ακολουθεί για πάντα.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (ΚΕΔΗΚΕ) & ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις