Ανθεκτικός ο τουρισμός στα Ιόνια Νησιά

 Μετά τα στοιχεία της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με τις αφίξεις από το εξωτερικό μέχρι 31.07.2015, ο τουρισμός στα Ιόνια Νησιά παρουσιάζεται  ανθεκτικός, δεδομένου ότι η Ρώσικη αγορά έχει χαθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της, όπως άλλωστε συμβαίνει (δυστυχώς) και με άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Συγκεκριμένα λοιπόν το Α’ επτάμηνο του τρέχοντος έτους και σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, η Κέρκυρα εμφανίζει αύξηση κατά 1,57%, η Λευκάδα (Άκτιο) κατά 6,75%, η Κεφαλονιά- Ιθάκη κατά 4,72% και η Ζάκυνθος κατά 6,7%.

Επίσης  προσδοκούμε άνοδο  και στις  ακτοπλοϊκές αφίξεις από το εξωτερικό, διότι φέτος έχουμε τρία πλοία τα  οποία προσεγγίζουν τα Ιόνια Νησιά από τα λιμάνια της Ιταλίας, που εκτός της Κέρκυρας προσεγγίζουν τους Παξούς (το ένα εξ’ αυτών), την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.

Οι προσπάθειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον τομέα της τουριστικής προβολής παραμένουν αμείωτες και οι δημοσιεύσεις στον ξένο  τύπο είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση, αλλά  καθόλου ευκαταφρόνητη είναι και η διαφήμιση που γίνεται  στα ΜΜΕ του εσωτερικού.

Ενδεικτικά παραθέτουμε τα link  κάποιων δημοσιευμάτων που  έχουν γίνει στο εσωτερικό.

http://www.lifo.gr/team/u47231/59703

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/photo-voice/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-av-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1

http://www.protothema.gr/travelling/article/499744/ta-nisia-tou-ioniou-monadikos-proorismos-diakopon-/

  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

 ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις