Η Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων

Αθήνα, 6 Αυγούστου 2015 – Οι ελληνικοί προορισμοί αποτελούν και για το τρέχον καλοκαίρι αγαπημένη επιλογή πολλών ξένων τουριστών. Μάλιστα, σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της trivago, πολλοί ξένοι λαοί ενισχύουν το ενδιαφέρον τους φέτος ακόμη περισσότερο. Πόσο τους κοστίζει, όμως, η διαμονή για το μήνα Αύγουστο; Σε ποια θέση βρίσκεται η ελληνική πρωτεύουσα μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές; Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε άλλους ελληνικούς προορισμούς; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Αύγουστου 2015, για διεθνείς αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε ευρωπαϊκές πόλεις:

Η Αθήνα βρίσκεται μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων αυτό το μήνα, με μέση ξενοδοχειακή τιμή που ανέρχεται στα 113 ευρώ, 21 τοις εκατό χαμηλότερη συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, αλλά 25,6 τοις εκατό υψηλότερη σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο. Την ίδια μέση τιμή φαίνεται να διαμορφώνουν και οι ξενοδοχειακές τιμές της Πορτογαλικής πρωτεύουσας, με τα ξενοδοχεία στη Λισαβόνα να έχουν 0,9 τοις εκατό μείωση συγκριτικά με τον Ιούλιο και αύξηση 8,7 τοις εκατό, βάσει των περσινών αντίστοιχων τιμών.

Η ακριβότερη μέση τιμή συναντάται στο Μονακό, όπου οι επισκέπτες θα κληθούν να πληρώσουν για τη διανυκτέρευσή τους κατά μέσο όρο 476 ευρώ, 10,2 τοις εκατό περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα και 7 τοις εκατό υψηλότερα συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό ποσό. Τις πέντε πρώτες θέσεις με τις υψηλότερες τιμές, μεταξύ των 50 ευρωπαϊκών πόλεων που εξετάστηκαν, καταλαμβάνουν, μετά το Μονακό, το Εδιμβούργο, η Γενεύη, το Λονδίνο και η Βενετία. Η Αθήνα βρίσκεται στην 28η θέση, ενώ ακόμη πιο χαμηλά συναντάται το Πόρτο, η Σεβίλλη και η Βαλένθια.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι μέσες τιμές 15 από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που εξετάστηκαν:

image001

Τη λίστα με το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης για τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που περιλαμβάνονται στο tHPI Αυγούστου μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών

Με το καλοκαίρι να είναι τώρα στην κορύφωσή του, παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον στις μέσες τιμές που διαμόρφωσαν τα ξενοδοχεία σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι οι προορισμοί με τις υψηλότερες ξενοδοχειακές τιμές, με μικρές ωστόσο μεταβολές σε μηνιαία και ετήσια βάση. Η μέση τιμή της Σαντορίνης διαμορφώνεται στα 412 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ για τη Μύκονο η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται στα 507 ευρώ. Οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρούνται στην Πάρο, με τη μέση τιμή, ωστόσο, να παραμένει σε λογικά για την εποχή επίπεδα.

Σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές των νησιών του Ιονίου, τα οποία πραγματοποίησαν είτε μικρές αυξήσεις, είτε μειώσεις. Αντίστοιχα καλό επίπεδο τιμών διατηρούν και οι κρητικές περιοχές. Τέλος, στην Ήπειρο, η Πάργα αύξησε τις ξενοδοχειακές τιμές της μόνο κατά πέντε περίπου τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Αύγουστο:

image002

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Σχετικά με την trivago:

Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι το μεγαλύτερο site αναζήτησης ξενοδοχείων, το οποίο συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 200 διαφορετικά sites κρατήσεων για περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον, η trivago προσφέρει πάνω από 180 εκατομμύρια ratings για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. Πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago. Η trivago ιδρύθηκε το 2005, έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία και αυτή τη στιγμή διαθέτει 52 διεθνείς πλατφόρμες.

Αν επιθυμείτε να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή pdf: Η Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων

 

To αντίστοιχο post στο blog της trivago, μπορείτε να το βρείτε εδώ: Η Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πόλεων  

Αμαλία Σπυράτου
Public Relations GR & CY
www.trivago.gr
P +30 211 198 09 84

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις